Montarea parchetului pe tipuri de modele

Author: Ana Filip

Alegerea unui model de instalare pentru pardoseala nouă poate fi o decizie la fel de importantă ca și stilul pe care îl alegi pentru casa ta. Parchetul din bambus este disponibilă în trei granule de lemn primare: verticală, orizontală și țesută cu șuvițe. Pe lângă numeroasele culori și finisaje asociate lemnului de esență tare tradițional, adesea, este important să se ia în considerare direcția granulației atunci când decizi între diferite modele de podea din lemn.Un model foarte întâlnit este aspectul aleatoriu, eșalonat, care a fost modelul emblematic al lemnului de esență tare de mulți ani. Ca în toate domeniile, totuși, au apărut noi tendințe de design. Montarea în diagonală și chevron sunt în creștere în popularitate, de exemplu, iar fiecare model vine cu propriile specificații. Mai mult, costul devine o considerație importantă, având în vedere că există diferențe substanțiale de preț între modelul de scândură, finisaj și material. Desigur, acest cost se modifică și în funcție de dimensiunea proiectului tău de parchet.

Cele mai întâlnite modele de parchet 

1. Așezarea pardoselii în mod aleatoriu

Acesta este cel mai comun model de instalare a pardoselilor din lemn de esență tare. Acesta își are rădăcinile în modelul folosit de primii coloniști din America când scândurile lor erau tăiate în mod manual.Podeaua este plasată aleatoriu într-un design liniar pe podea. Lungimile scândurilor variază pentru a randomiza îmbinările. Acest lucru se realizează prin tăierea piesei de pornire din fiecare rând la o lungime aleatorie. 

2. Parchetul diagonal

Scândurile de podea din lemn nu trebuie să fie neapărat paralele cu pereții. De fapt, atunci când sunt așezate într-un unghi, deschid camera mai mult ceea ce creează ideea de spațiu. Spațiile mici par mai mari atunci când parchetul este așezat pe diagonală. Chiar și când sunt adăugate plăci mai închise la culoare, tot poate oferi avantajul spațierii. Valprestparchet.ro oferă toate modelele disponibile pentru proiectul tău în desfășurare, chiar și atunci când este vorba de nuanțe închise.

Pardoseala diagonală este, de asemenea, absolut perfectă pentru a ascunde micile imperfecțiuni precum pereții strâmbi.

3. Modelul Chevron

Romanii au fost primii care au descoperit că o suprafață de mers este mai rezistentă dacă puneau cărămizile în concordanță cu traficul. Ulterior primele podele din lemn chevron au apărut în casele europenilor bogați după modelul de așezare al pietrelor cubice din Roma Antică.Caracteristicile ce descriu acest stil sunt eleganța, luxul și contemporaneitatea. Dar odată cu acestea se adaugă și costurile de produs și de instalare. Acum este mai ușor ca niciodată să obții acest model atractiv de pardoseală, chiar dacă înainte putea fi regăsit doar în casele înstărite. Producătorii de pardoseli încep să frezeze scânduri de pardoseală în forma potrivită pentru a fi instalate în mod specific în modelul chevron cu plăci care se intersectează pe plan diagonal în sens opus.

4. Modelul Herringbone

Termenul „herringbone” este folosit frecvent în mod interschimbabil cu „chevron” atunci când se face referire la modelul de pardoseală, dar în mod eronat. Plăcile sunt așezate similar cu cel în stil Chevron, așa că este de înțeles de ce este adesea confundat, dar totuși are diferențe ce pot fi observate cu ușurință. Ambele modele sunt populare printre pardoselile din gresie, precum și printre podelele din lemn. Diferența dintre cele două este faptul că se suprapun capetele plăcilor în loc să se întâlnească în forma literei “V”.Prin urmare, modelul unei podele trebuie ales în funcție de buget, dar dacă suma alocată este mai mare atunci ultimele modele pot fi o varianta ideală pentru a aduce un plus de eleganță și lux casei tale.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.