Monumentul șocant din Turcia: 440 de perechi de pantofi de damă care comemorează victimele violenței domestice

Autor: B.M.
violenta domestica

Violența domestică rămâne o plagă de dimensiuni globale. Cu rădăcini adânc înfipte în trecut și în (in)cultura tradițională, acest fenomen se soldează de multe ori cu cazuri de feminicid. Termenul descrie uciderea selectivă a femeilor și fetelor doar pentru că aparțin sexului feminin.

Oricât de sălbatic ar părea acest fenomen, acesta se manifestă încă în unele țări în care bărbații au dreptul să-și bată soțiile.

Trei din zece femei au fost cel puțin o dată abuzate de partenerii lor, iar 13,5% din omucideri sunt crime bazate pe ura împotriva femeilor, notează Thinking Humanity.

Platforma non-profit Yanköşe, creată de Kahve Dünyası, cea mai mare rețea de cafenele din Turcia, a decis să atragă atenția asupra acestui fenomen negativ comemorând toate femeile care au căzut victimele violenței domestice în 2018.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vedeti cum arata monumentul socant aici.

 

 

 


Episodul 11 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D joi, 11 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.