Mosii de vara 2018. Ce sa nu faci astazi pentru a nu atrage ghinionul si paguba asupra ta! Iata care sunt traditiile si obiceiurile care trebuie respectate in Sambata Mortilor!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 26 mai 2018, 12:42

Mosii de vara 2018 sau Sâmbata Mortilor de dinaintea Rusaliilor este o sarbatoare dedicata pentru pomenirea mortilor

Mosii de vara 2018. Rusalii 2018. Legat de acesta sarbatoare de dinaintea Rusaliilor, exista multe superstitii. Iata ce trebuie si ce nu trebuie sa faci in Sambata Mortilor pentru a te feri de paguba si ghinion:

Sa duci la biserica crengi de tei si frunze de nuc, pe care preotii le sfintesc, iar mai apoi crestinii le pun la icoana sau la streasina casei pentru ca spiritele rele sa ocoleasca gospodaria.



Împarte oale pentru ca cei trecuti în nefiinta sa aiba din ce bea apa!

Femeile nu trebuie sa toarca în aceasta zi, deoarece colacii dati pentru pomenirea mortilor se întorc. Nici laturile nu se arunca în aceasta zi, deoarece pot ajunge în gura mortilor de afara, iar ei se pot razbuna.

Femeile sa nu mature în aceasta zi.

Daca vrei ca asupra ta sa nu se abata furtuni sau pierderi, din primul fel de mâncare pe care îl gatesti în aceasta zi trebuie sa dai pomana celor nevoiasi.
Oamenii dau de pomana si ceapa sau usturoi verde, pentru ca gradina lor sa rodeasca.

Daca în ziua Mosilor de Vara oamenii scot apa din fântâna, acestia lasa un banut pentru apa celor morti. Tot ceea ce dai de pomana trebuie sa fie nou si proaspat.











 

 

Taguri: