Motiv de bucurie pentru șoferii din România. Prețul RCA a scăzut brusc. Cât îi va costa asigurarea de acum

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 30 dec 2022, 04:35

Motiv de bucurie pentru soferii din România. Prețul RCA a scăzut brusc. Cât îi va costa asigurarea acum

Sursa: PixaBay

După explozia prețurilor, în contextul falimentului City Insurance, mai multe firme de asigurare iau prin surprindere șoferii și brokerii de asigurare și aplică scăderi semnificative ale tarifelor practicate pentru RCA.

Motiv de bucurie pentru șoferii din România, prețurile RCA au scăzut cu 10%, până la 20%, la câteva dintre cele mai importante societăți de asigurare din România, care gestionează împreună portofolii de cel puțin 3,5 milioane de șoferi, conform datelor Economica, relatează playtech.ro.

Cât îi va costa de acum asigurarea pe șoferi

În contextul falimentului City Insurance, prețurile ajunseseră la majorări medii de 50% și vârfuri de creștere de până la 100%.

Societățile precum Euroins, Groupama, Omniasig și Generali au înregistrat scăderi ale prețurilor de până la 15%. Euroins este lider absolut al pieței, cu circa 40% din vânzările totale de RCA la finalul lui 2021. Totodată, Groupama a marcat un reviriment pe acest segment, după falimentul City, ajungând să dețină o cotă de piață de 15-20%, ocupând locul trei în domeniu, pe partea de vânzări.

Motive de bucurie pentru șoferii care nu au apucat să-și facă asigurarea. Prețurile RCA au scăzut semnificativ după falimentul City Insurance.

Citeste si: Tarifele RCA explodează: Cât de mare este scumpirea în 2022! Iată cât costă asigurarea pentru fiecare categorie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ceea ce privește Omniasig, aceasta a cam stagnat pe acest segment în ultimul an. Generali nu mai este interesată de RCA de ani de zile, cota sa de piață fiind foarte redusă.

De amintit soferilor că a fost modificat Codul Rutier 2022. Noul Cod Rutier prevede sancțiuni dure, cele mai banale gesturi din trafic vor fi amendate.

Noul Cod Rutier 2022 include sancțiuni extrem de dure pentru șicane în trafic, conducere agresivă sau flash-uri nejustificate.

Aceste gesturi banale pot duce la suspendarea permisului de conducere și, implicit, la interzicerea dreptului de a circula pe drumurile publice 

Citeste si: A fost lansată prima mașină electrică românească! Ce preț are și când ar putea fi folosită pe șosele

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.