Motive PRO și CONTRA investiției într-un telefon iPhone 12 Pro

Author: Oana Iosif

Începând cu suportul său 5G și continuând cu design-ul ireproșabil, telefoanele PRO din seria iPhone 12 au făcut valuri în rândul fanilor companiei Apple încă de la lansarea lor. Mulți spun că seria de telefoane iPhone 12 este una din cele mai bune serii pe care cei de la Apple le-au lansat în ultimii ani. Așa schimbări cum oferă terminalele iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max nu s-au mai văzut din anul 2017, când a fost lansată seria iPhone 8, într-o epocă antică, dinaintea pandemiei care a schimbat radical lumea.


Este suficient să citești recenziile online pentru a-ți da seama că firma Apple a făcut minuni în ceea ce privește camera, procesorul și bateriile pe care le-au ales pentru seria de telefoane iPhone 12, în special terminalele Pro. Dar cu toate că aceste elemente își dovedesc din plin funcționalitatea cu diferite ocazii în timpul funcționării, un utilizator experimentat poate găsi cu ușurință și o serie de neajunsuri care te fac să te gândești de două ori înainte de a investi într-un astfel de terminal. Iată deci, care sunt cele mai importante motive pro, dar și contra investiției într-un terminal Pro din seria iPhone 12.

Argumente pro investiției într-un telefon iPhone 12 Pro

Noua cameră face diferența

Dacă credeai că senzorii camerelor telefoanelor Apple sunt extraordinari, stai să vezi cum e să fotografiezi cu un terminal iPhone 12 Pro! Sistemul foarte performant de trei camere al telefoanelor din seria iPhone 12 te ajută la propriu să descoperi lumea cu alți ochi și să imortalizezi cadre imposibil de imortalizat cu terminalele din generațiile anterioare. Cu un astfel de telefon, orice element fotografiat începând cu firele de iarbă și continuând cu înaltul cerului îți transformă fotografiile într-o splendidă operă de artă.

Un design minimalist și elegant

Designul telefoanelor iPhone 12 Pro demonstrează încă o dată adevărul din spatele expresiei: less is more. Telefoanele din seria iPhone 12 sunt mai compacte chiar decât cele din seria iPhone 8 și au niște margini netede și bine definite care amintesc de mult iubitul telefonul iPhone 4S. Mai mult, gama de culori în care sunt disponibile aceste terminale poate fi considerată încă un argument solid pro investiției. Dar dacă nu te mulțumești cu albastru, auriu, grafit și argintiu, întotdeauna ai posibilitatea de a cumpăra un set de huse iPhone 12 Pro sau huse iPhone 12 Pro Max de la Itelmobile, cu ajutorul căruia să-ți faci telefonul să arate exact așa cum vrei tu!

Argumente contra investiției într-un telefon iPhone 12 Pro

Telefoanele iPhone 12 Pro nu au Touch ID

Din păcate, nu există posibilitatea de a debloca un telefon iPhone 12 Pro prin atingerea cu degetul. Iar acest lucru este foarte frustrant, mai ales în condițiile actuale în care aproape nicăieri în lume nu mai poți ieși din casă fără a purta o mască. Pe de altă parte, funcția Face ID funcționează ireproșabil și acasă, sau în alte locuri unde ești complet ferit de posibilitatea de infecție cu coronavirus, te poți baza pe această funcție pentru a-ți debloca telefonul simplu și rapid. Pentru cei care totuși își doresc un iPhone cu funcții de top, dar și cu senzor de amprentă, există întotdeauna telefonul iPhone SE care deși nu este la fel de performant ca terminalele din seria iPhone 12, are tot ce-i trebuie unui telefon modern, adaptat cerințelor societății actuale.

Apple încă nu înțelege nevoia unui port USB-C

Cu toate că portul USB de tip C a devenit deja un standard pentru dispozitivele electronice, cei de la Apple nu înțeleg că și utilizatorii telefoanelor iPhone ar putea profita din plin de pe urma unui astfel de port pentru a nu mai folosi câte un cablu diferit pentru fiecare dispozitiv pe care îl dețin. Dar așa cum ne-au surprins anul acesta cu un terminal excepțional de modest ca dimensiuni, probabil că in viitorul apropiat vor renunța și la cablul lor Lightning și își vor dota terminalele cu porturi USB de tip C ca restul producătorilor de telefoane mobile.