Motivele pentru care femeile sunt nervoase zece zile pe an

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 04 oct 2020, 00:30

Problemele de greutate, sotii care nu le asculta si ruperea unei unghii sunt cateva dintre motivele pentru care femeile se enerveaza si au o stare de spirit proasta, care dureaza pana la zece zile pe an, potrivit unui nou studiu.

In timp ce femeile admit cu usurinta ca au o stare proasta pana la cinci ore pe saptamana, barbatii sunt de parere ca jumatatile lor sunt nervoase mai des, iar aceasta stare tine pana la opt ore pe saptamana, potrivit unui sondaj de opinie citat de dailymail.co.uk.

Doua treimi dintre persoanele de sex feminin chestionate au fost de acord cu afirmatia ca femeile sunt mai instabile in ceea ce priveste starea de spirit comparativ cu barbatii.

Astfel, una din sapte femei a declarat ca o stare de spirit proasta dureaza mai mult in cazul persoanelor de sex feminin decat o stare de bine.

Dintre cei o mie de barbati chestionati, 68% au admis ca prefere sa se retraga cand partenerele lor au o stare proasta si doar 15% au declarat ca isi confrunta jumatatea si ii cer sa isi revina.

"Starile de spirit sunt un barometru al starii de sanatate fizica si mentala", a declarat psihoterapeutul Sally Brown.
"Cercetarea arata ca si barbatii si femeile sunt susceptibili instalarii unor stari de spirit proaste din cand in cand, dar ce este mai interesant este cum administreaza cele doua sexe aceste stari. Femeile duc lipsa de timp petrecut doar cu ele insele, in timp ce barbatii se bazeaza pe partenerele lor pentru a fi ajutati sa depaseasca starile neplacute. De asemenea, nu este deloc suprinzator ca 23% dintre respondenti au spus ca schimbarile dese ale starii de spirit le afecteaza relatia.
( sursa Mediafax)

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.