Motivul incredibil pentru care un om a servit urșilor miere în boluri! A surprins tot momentul pe înregistrare

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 30 aug 2024, 12:53

Un apicultor a scăpat de atacurile urșilor într-un mod absolut creativ

Sursa: Facebook Dany Pelati

Recent, un apicultor turc, pe nume Ibrahim Sedef, a găsit o soluție ingenioasă pentru o problemă care l-a pus la grea încercare. Urșii din apropierea stupilor săi îi furau constant mierea și distrugeau stupii.

În loc să recurgă la măsuri drastice sau agresive pentru a-și proteja stupii de atacurile urșilor, apicultorul din Turcia a ales o abordare diferită, bazată pe înțelegere și respect pentru natura sălbatică. 

Cum a reușit un apicultor să-și apere stupii de atacurile urșilor

În fiecare noapte, Ibrahim Sedef a pregătit diferite sortimente de miere, pe care a așezat-o în mai multe boluri, pe o masă.

Apicultorul le-a pus urșilor cinci feluri de miere: miere de castan, miere cu vișine, miere de Anzer, miere de brad și miere de flori. După ce a pregătit castroanele, apicultorul a lăsat pornită camera de luat vederi, pentru a surprinde comportamentul urșilor.

Astfel, bărbatul le-a oferit urșilor o alternativă tentantă la stupii săi. Această metodă nu doar că i-a protejat stupii de la distrugere, dar i-a permis și să observe preferințele urșilor, care au demonstrat că nu au deloc gusturi rele, întrucât întotdeauna au ales cea mai bună miere din selecție, mai exact cea de Anzer.

Citește și: Momentul înfiorător în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan! Șoferul autoturismului a filmat totul

Conform trt.net.tr, aceasta are efecte antioxidante puternice, întrucât conține doar polen de flori endemice, care cresc doar pe platoul Anzer, din Turcia. În plus, sursa citată specifică faptul că cea mai scumpă miere din lume este mierea de Anzer.

Povestea apicultorului care le-a servit urșilor miere în boluri a devenit virală în mediul online

Strategia apicultorului s-a dovedit a fi eficientă. Urșii, încântați de „degustările de noapte”, au renunțat să mai distrugă stupii și au preferat, în schimb, să se bucure de mierea oferită în boluri. Întreaga poveste a fost dezvăluită de un internaut străin, pe nume Dany, prin intermediul unei postări care a ajuns virală pe Facebook.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

„Un apicultor turc, Ibrahim Sedef, s-a confruntat recent cu o problemă complexă: urşii din zona sa îi furau mierea, distrugându-i stupii.

În loc să reacționeze agresiv, Ibrahim a decis să folosească diplomația și dragostea pentru munca sa, iar el a făcut-o transformând urșii în adevărați „degustători de noapte”, pregătind pentru ei în fiecare seară o selecție de miere, servită într-o serie de boluri.

Citește și: Beneficiile mierii de albine: 10 afecțiuni pe care mierea le poate trata

Această tehnică s-a dovedit a fi eficientă: urșii, atrași de boluri, au încetat să mai deterioreze stupii. De asemenea, Ibrahim a descoperit că au un gust rafinat, arătând o preferință clară pentru cea mai fină miere. Această soluție creativă dovedește că, uneori, este mai bine să cooperezi cu natura, decât să i te opui”,  a scris Dany în descrierea postării.

Sursă foto: Facebook Dany Pelati