În loc să recurgă la măsuri drastice sau agresive pentru a-și proteja stupii de atacurile urșilor, apicultorul din Turcia a ales o abordare diferită, bazată pe înțelegere și respect pentru natura sălbatică.
Cum a reușit un apicultor să-și apere stupii de atacurile urșilor
În fiecare noapte, Ibrahim Sedef a pregătit diferite sortimente de miere, pe care a așezat-o în mai multe boluri, pe o masă.
Astfel, bărbatul le-a oferit urșilor o alternativă tentantă la stupii săi. Această metodă nu doar că i-a protejat stupii de la distrugere, dar i-a permis și să observe preferințele urșilor, care au demonstrat că nu au deloc gusturi rele, întrucât întotdeauna au ales cea mai bună miere din selecție, mai exact cea de Anzer.
Citește și: Momentul înfiorător în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan! Șoferul autoturismului a filmat totul
Conform trt.net.tr, aceasta are efecte antioxidante puternice, întrucât conține doar polen de flori endemice, care cresc doar pe platoul Anzer, din Turcia.
Povestea apicultorului care le-a servit urșilor miere în boluri a devenit virală în mediul online
Strategia apicultorului s-a dovedit a fi eficientă. Urșii, încântați de „degustările de noapte”, au renunțat să mai distrugă stupii și au preferat, în schimb, să se bucure de mierea oferită în boluri.
„Un apicultor turc, Ibrahim Sedef, s-a confruntat recent cu o problemă complexă: urşii din zona sa îi furau mierea, distrugându-i stupii. În loc să reacționeze agresiv, Ibrahim a decis să folosească diplomația și dragostea pentru munca sa, iar el a făcut-o transformând urșii în adevărați „degustători de noapte”, pregătind pentru ei în fiecare seară o selecție de miere, servită într-o serie de boluri.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Citește și: Beneficiile mierii de albine: 10 afecțiuni pe care mierea le poate trata
Această tehnică s-a dovedit a fi eficientă: urșii, atrași de boluri, au încetat să mai deterioreze stupii. De asemenea, Ibrahim a descoperit că au un gust rafinat, arătând o preferință clară pentru cea mai fină miere. Această soluție creativă dovedește că, uneori, este mai bine să cooperezi cu natura, decât să i te opui”, a scris Dany în descrierea postării.
Sursă foto: Facebook Dany Pelati