Motivul pentru care aceasta femeie isi spala parul cu terci de ovaz! De 4 ani nu a mai folosit sampon

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 08:27

Femeia din imaginile alaturate este adepta unei practici neobisnuite, care devine din ce in ce mai populara.

Simonetta Wenkert, in varsta de 50 de ani, a decis ca, din 2011, sa nu mai foloseasca deloc sampon. Ea s-a alaturat astfel unei miscari ce promoveaza renuntarea la produsele cosmetice sintetice, bazate pe diverse chimicale toxice, in incercarea de a proteja mai bine corpul uman si planeta.

Astfel, Simone isi spala acum parul cu terci de ovaz si il clateste cu otet de mere pentru a-l face sa fie stralucitor.



"Inainte foloseam samponul de 3 ori pe saptamana, acum ma spal pe cap o singura data. Aplic pe el terci de ovaz, il las sa actioneze 10 minute, dupa care ma clatesc. Pentru a arata mai bine il dau si cu otet de mere, care ii confera stralucire", spune ea.

Simonetta marturiseste ca renuntarea la sampon nu a fost una usoara. In perioada de tranzitie, care dureaza aproximativ 6 saptamani, scalpul se ajusteaza la lipsa chimicalelor si produce sebum in cantitati excesive, astfel ca parul ajunge sa fie foarte gras si uleios.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.