Motivul pentru care adolescenta de 17 ani, din Alba Iulia, a murit în sala de sport. Tragicul eveniment a avut loc în weekend

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 nov 2022, 13:12

Motivul pentru care adolescenta de 17 ani, din Alba Iulia, a murit în sala de sport. Tragicul eveniment a avut loc în weekend

Sursa: Facebook

Flavia este adolescenta care a murit în sala de sport, în timp ce făcea antrenamentul obișnuit, chiar sub ochii celorlalte persoane care se antrenau acolo. Acum, rezultatele autopsiei dezvăluie motivul care a dus la tragicul eveniment.

În urma celor întâmplate, trupul neînsuflețit al Flaviei a fost dus la morgă, acolo unde s-a aflat motivul real pentru care adolescenta a căzut secerată, în sala de sport

Cine era Flavia, adolescenta care a murit în sala de sport

Flavia avea 17 ani și era elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, din Alba Iulia, la profilul matematică-informatică intensiv engleză.

Sâmbătă, 19 noiembrie, aceasta se afla în sala de sport, acolo unde făcea exercițiile zilnice. În momentul în care a decedat, aceasta realiza un exercițiu pe care îl făcea des: ridicarea unei bare metalice cu greutăți.

La scurt timp după ce a început acest exercițiu, fata a căzut secerată pe podea, sub ochii îngroziți ai celorlalte persoane care au sunat imediat la 112. Două echipaje medicale s-au deplasat la fața locului și au început manevrele de resuscitare, deoarece adolescenta intrase în stop cardio-respirator.

Citește și: O femeie de 28 de ani din Anglia a murit la două zile după ce fiicele sale au ars de vii. Incidentul este văzut ca o „triplă crimă”

În ciuda faptului că medicii au depus toate eforturile necesare, Flavia nu a mai putut fi salvată, iar cadrele medicale au fost nevoie să declare decesul tinerei.

„Au fost solicitate două echipaje, unul cu medic și celălalt cu asistent, la un caz de stop cardio-respirator la o sală de fitness.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Când a ajuns echipajul nostru pacienta era deja în stop cardo-respirator, s-au efectuat manevre de resuscitare mai bine de o oră, dar din păcate nici prin metoda de defibrilare, cât și prin masajul cardiac extern nu s-a reușit obținerea revenirea la viață a pacientei”, a spus Simona Străjan, director medical Serviciul Județean de Ambulanță Alba.

De ce a murit adolescenta, în sala de sport

După ce decesul acesteia a fost declarat, trupul neînsuflețit al Flaviei a fost dus la morgă, acolo unde a fost realizată autopsia. Ceea ce i-a cauzat adolescentei decesul a fost un infarct miocardic acut care a dus la o insuficiență respiratorie.

Flavia a practicat înotul de performanță, dar, în prezent, pe lângă mersul regulat la sala de sport, mai practica și înotul de relaxare.

Aceasta își dorea să ia admiterea la facultatea din Cluj, iar profesorii ei aveau doar cuvinte de laudă la adresa sa.

„O elevă liniștită, muncitoare, dedicată studiului doar cuvinte de laudă despre ea. Apreciată de elevi, foarte mulți prieteni în școală, apreciată de întregul colectiv didactic”, a spus Valer Cerbu, director Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia.

Citește și: Care au fost ultimele cuvinte ale lui Adrian Niță, fiul procurorului din Constanța, înainte de a apăsa pe trăgaci. Tatăl lui, Teodor Niță, ar putea răspunde penal

Familia fetei și persoanele apropiate sunt îndurerate și au condus-o pe ultimul drum pe fata de doar 17 ani.