Motivul pentru care americanilor li se cere să nu călătorească în România: „Nivelul patru: nu călătoriţi!” Ce au anunțat autoritățile?

Autor: Amalia Georgescu
România, inclusă de SUA pe lista „Nivelul patru: nu călătoriţi”
Sursa: unsplash

Autoritățile din SUA i-au sfătuit pe cei care își doresc să ajungă în România în perioada următoare să ia în calcul amânarea călătoriei. Ce a anunțat Departamentul de Stat al SUA?

Pentru a nu exista riscul ca cetățenii să se infecteze cu noul coronavirus, autoritățile din SUA au făcut o serie de recomandări cu privire la călătoriile programate în perioada imediat următoare. Departamentul de Stat al SUA a întocmit o listă consultativă „Nivelul patru: nu călătoriţi”, listă pe care a fost inclusă și România. Ce precizări au făcut autoritățile?

Americanii, sfătuiți să evite deplasările în România

Din cauza pandemiei de coronavirus, americanii sunt sfătuiți să nu călătorească în România. Departamentul de Stat al SUA a revizuit lista țărilor care prezintă un potențial risc, iar România a fost inclusă pe lista consultativă „Nivelul patru: nu călătoriţi”, alături de Franța, Marea Britanie, Israel sau Germania.

Citeste si: Ce este „pașaportul verde” și ce beneficii le poate oferi românilor, dacă va fi implementat

Dacă inițial această listă cuprindea doar 34 de state, ulterior, autoritățile au decis să facă o nouă recomandare, astfel că pe lista actualizată sunt incluse în momentul de față 150 de țări.

„Nu călătoriți în România din cauza COVID-19. Citiți pagina COVID-19 a Departamentului de Stat înainte de a planifica orice călătorie internațională.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au emis un aviz de sănătate de călătorie de nivel 4 pentru România din cauza COVID-19, indicând un nivel foarte ridicat de COVID-19 în țară. Vizitați pagina COVID-19 a Ambasadei pentru mai multe informații despre COVID-19 în România. Există restricții care afectează intrarea cetățenilor SUA în România.

Dacă decideți să călătoriți în România:

 

  1. Consultați pagina web a Ambasadei SUA referitoare la COVID-19.
  2. Vizitați pagina web a CDC pe Travel și COVID-19.
  3. Înscrieți-vă în Programul de înscriere Smart Traveler( STEP) pentru a primi alerte și pentru a vă facilita localizarea în caz de urgență.
  4. Urmăriți Departamentul de Stat pe Facebook și Twitter.
  5. Consultați Raportul privind criminalitatea și siguranța pentru România.
  6. Cetățenii americani care călătoresc în străinătate ar trebui să aibă întotdeauna un plan de urgență pentru situații de urgență. Consultați lista de verificare a călătorului.”, este anunțul făcut de autoritățile americane.

Departamentul de Stat al SUA nu interzice călătoriile în cele 150 de state aflate pe lista „Nivelul patru: nu călătoriţi”, ci anunțul este mai mult o recomandare, cetățenii fiind informați că în aceste zone numărul cazurilor de coronavirus este

ridicat.

Citeste si: Carantină totală începând de luni seara: „Dacă nu impunem un lockdown acum...” Situație disperată în New Delhi!

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.