MOTIVUL pentru care bauturile acidulate sunt mult mai PERICULOASE pentru femei decat pentru barbati

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 05:57

Iti plac bauturile acidulate, insa, ai idee despre modul in care acestea dauneaza sanatatii tale?

Toata lumea stie ca nu este bine sa bei decat ocazional bauturi acidulate. Contin mult zahar ascuns, aditivi toxici pentru metabolism, te baloneaza, iti ataca smaltul dintilor, iar lista poate continua. Specialistii sustin, insa, ca astfel de bauturi pot fi mult mai periculoase pentru femei decat pentru barbati.

De ce? Ei bine, substantele chimice continute in general de o asemenea bautura pot contribui la dezechilibrul hormonal, o afectiune care declanseaza tot felul de boli cronice.

Oamenii de stiinta spun ca declanseaza pupertatea si menstruatia in mod fortat in cazul adolescentelor, pot contribui la dezvoltarea cancerului de san sau a altor forme a aceste maladii, declanseaza imbatranirea prematura.

Pe langa asta ataca sistemul osos, declansand osteoporoza la varste fragede. Este stiut faptul ca, in general, femeile sunt cele predispuse sa faca osteoporoza odata cu instalarea menopauzei. Si, nu in ultimul rand, toxinele continute de bauturile acidulate ataca ficatul, femeile fiind in general mai sensibile.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.