Motivul pentru care Cătălin Cherecheș avea sânge pe față în fotografia realizată după arestare. Primarul din Baia Mare este condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 05 dec 2023, 12:54

Motivul pentru care Cătălin Cherecheș avea sânge pe față în fotografia realizată după arestare

Sursa: Facebook Cătălin Cherecheș

Controversatul Cătălin Cherecheș a fost prins de către autoritățile germane în seara zilei de marți, 28 noiembrie 2023. Primarul din Baia Mare a fugit din România după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Procuratura din Germania aduce clarificări în privința fotografiei de la arestarea lui Cătălin Cherecheș, deoarece acesta avea sânge pe bărbie, fiind adus la pământ de către polițiști.

Cătălin Cherecheș era agitat și mereu în alertă

Potrivit anchetatorilor, primarul a fost transportat la spital, unde i s-au aplicat două copci. Între timp, au apărut noi imagini cu Cherecheș de la prima sa oprire în Ungaria, când încerca să-și achiziționeze o cartelă pentru telefon.

Fotografiile au fost capturate în dimineața zilei de 24 noiembrie, în Ungaria, la două ore după ce Cătălin Cherecheș a părăsit țara. Aceasta reprezintă prima sa oprire în drum spre Budapesta. Fostul primar al Baia Mare încerca să-și procure o cartelă pentru telefon.

„Privindu-l cum se mişcă în magazin, este clar că nu este în largul lui. El în permanenţă aruncă o privire în spate, peste umăr", a declarat Dan Antonescu, specialist criminolog.

Cherecheş are o conversaţie cu vânzătoarea din magazin şi arătă spre oferta afişată la intrare.  

Citește și: Ce au găsit autoritățile asupra lui Cătălin Cherecheș când a fost prins în Germania? Edilul din Baia Mare trebuie să execute cinci ani de închisoare

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Se vedea clar că nu mai avea răbdare, că vrea să i se dea mai repede ce a cerut, de aici şi gesturile de a da din picior, băgat mâna în buzunar, privit în stanga-dreapta", a mai spus Dan Antonescu.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

În timpul arestării sale, primarul ar fi suferit anumite leziuni la nivelul bărbiei.

„A fost rănit când a fost arestat, motiv pentru care a fost dus la spital şi a fost tratat de un doctor foarte repede. Presupunem că i s-au vindecat rănile. A fost pus la pământ în timpul arestării și presupunem că aceste răni s-au produs ca urmare a faptului că a fost trântit la pământ. I s-au făcut două cusături în spital",  a declarat procurorul german care se ocupă de acest caz.

Citește și: Cătălin Cherecheș, prins în Germania! Acesta a fost interceptat de către polițiști în timp ce încerca să fugă într-o altă țară

Cătălin Cherecheș a respins procedura simplificată în ceea ce privește extrădarea, ceea ce ar putea conduce la un interval de timp între trei și șase luni până când va fi transferat în România.

În Germania, fostul primar al Baia Mare nu are permisiunea de a comunica cu nimeni în afară de avocatul său.