Motivul pentru care copii nascuti prematur ar trebui sa inceapa scoala cu un an mai tarziu

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 17 oct 2020, 02:10

Copii nascuti prematur ar trebui dati la scoala cu an mai tarziu, releva noile studii medicale. Conform specialistilor, ar putea avea dificultati in procesul de invatare.

Cercetatorii au aratat intr-un studiu ca este posibil ca unii copii care au fost nascuti prematur sa intampine dificultati in procesul de invatare cum ar scrisul sau cititul deoarece creierul lor nu ar fi dezlvotat conform varstei biologice.

Studiul a fost realizat in urma unui sondaj prin scoli care a scos la iveala fatul ca 50% dintre elevii care fusesera nascuti prematur au picat testele scolare, intampinand mai multe dificultati in procesul de invatare decat restul colegilor lor.



Copiii care au avut sub 37 saptamani de sarcina in momentul in care au fost nascuti au sanse ridicate de a fi diagnosticati cu dislexia sau pierderi ale auzului care ii impiedica sa se concentreze la invatatura. Specialistii au recomandat ca acestia sa inceapa scoala sau alte activitti care presupun procese cognitive luandu-se in calcul data la care ar fi trebuit sa se nasca si nu data la care s-au nascut.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.