Motivul pentru care copiii ar trebui să crească în prezența unei pisici. Ce spun specialiștii?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 iul 2022, 14:05
Alergologii spun că cei mici ar trebui să ia contact cu animalele de companie de la vârste fragde
Sursa: unsplash

Contrar informațiilor prezentate de-a lungul timpului, se pare că cei mici se dezvoltă mult mai bine atunci când cresc alături de o pisică. Ce spun alergologii despre acest lucru?

Deși până acum se credea că cei mici ar trebui să stea departe de părul de animale pentru a nu dezvolta diferite probleme de sănătate, acum, alergologii vin cu noi recomandări pentru părinți. De ce ar trebui crescuți cei mici în prezența animalelor de companie?

De ce nu este dăunător părul de pisică pentru cei mici?

Foarte mulți oameni au luat decizia de a renunța la animalele de companie după ce în familia lor a apărut un copil, totul pentru a preveni eventualele probleme de sănătate cauzate de expunerea

la părul de pisică sau de câine. Chiar dacă multă vreme s-a crezut că cei mici trebuie să stea departe de animale, cel puțin în primii ani de viață, acum, specialiștii sunt de părere că părinții ar trebui să îi crească pe copii alături de câini sau pisici. 

Citeste si: 10 secrete despre capuse pe care trebuie sa le stii! Afla cum sa eviti sa fii muscat

Alergologii spun că atunci când copiii cresc alături de animale, aceștia intră în contact cu bacteriile prezente pe blana acestora, mai exact cu endo-toxinele. În momentul în care se întâmplă acest lucru, sistemul imunitar este stimulat și astfel apare răspunsul anti-bacterian. Practic, în acest mod, specialiștii spun că pot fi prevenite alergiile la părul de animale.

„E bine copiii să intre în contact cu animăluţe de mici.

Pentru că acestea au rol de protecţie în apariţia bolilor alergice.”, a spus Brânduşa Petrutescu, medic primar alergolog, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astfel, în situația în care cei mici iau contact cu părul de animale încă de la vârste fragede, organismul lor învață să se apere și în acest mod sunt prevenite alergiile, problemele respiratorii și chiar crizele severe de astm.

Alergologii atenționează că există câteva semne care pot anunța o posibilă alergie, fie ea la praf, polen sau părul de animale, situație în care părinții ar trebui să se prezinte la medic cu cei mici pentru a vedea cu exactitate care este cauza problemelor și a administra tratamentul potrivit.

„Când o răceală ţine mai mult de 2-4 săptămâni mai ales când travereseaza dintr-un anotimp în altul e un semn de întrebare mai ales la copii şi tineri de o posibilă inflamție alergică dedesubt.”, este de părere Claudia Nechifor, medic primar alergolog.

Citeste si: Cum trebuie să procedezi dacă te-a mușcat pisica? Dacă nu faci nimic, urmările pot fi grave