Motivul pentru care Delia Budeanu a fost înmormântată la Mănăstirea Ghighiu. Cum arată mormântul fostei prezentatoare TV, după ce oamenii i-au adus munți de flori

Autor: Diana Ghita
colaj delia budeanu Mănăstirea Ghighiu Foto(4)

Delia Budeanu a fost înmormântată la Mănăstirea Ghighiu 

Sursa: Adevărul; arhiepiscopiabucurestilor.ro

Fosta crainică de televiziune Delia Budeanu, care a încetat din viață pe 19 octombrie, a fost condusă luni, 21 octombrie, pe ultimul drum, într-o ceremonie emoționantă desfășurată la Mănăstirea Ghighiu, de lângă Ploiești.

Deși a trăit mare parte din viață în București, familia Deliei Budeanu a ales să o înmormânteze la Mănăstirea Ghighiu, un loc cu o profundă încărcătură spirituală.

De ce a fost înmormântată Delia Budeanu la Mănăstirea Ghighiu 

Zeci de persoane publice, prieteni și colegi din televiziune s-au adunat la Mănăstirea Ghighiu pentru a-i aduce un ultim omagiu celei care a fost una dintre cele mai apreciate prezentatoare ale TVR.

Florile, coroanele și numărul impresionant de participanți au reflectat respectul și aprecierea de care s-a bucurat Delia Budeanu de-a lungul carierei sale.

Decizia familiei de a alege acest loc de odihnă finală pentru Delia Budeanu nu a fost una întâmplătoare. Mănăstirea Ghighiu este cunoscută nu doar pentru frumusețea și liniștea sa, ci și pentru renumita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, care atrage numeroși credincioși, inclusiv vedete din România, care vin aici să se roage.

Citește și: Incredibil cum a aparut Dana Budeanu la înmormântarea fostei sale soacre, Delia Budeanu! Vedeta a atras privirile tuturor

Complexul monahal, fondat în secolul al XVI-lea, a trecut prin numeroase transformări de-a lungul secolelor. Acesta a fost reconstruit și renovat în repetate rânduri. Biserica principală, construită în 1817 de Arhimandritul Timotei și preotul Ioanichie Strâmbeanu, este înconjurată de chilii pentru maici și alte clădiri auxiliare, un cadru perfect pentru momentele de rugăciune și reculegere.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”

Cum arată mormântul Deliei Budeanu

Imaginile de la înmormântarea Deliei Budeanu, difuzate de România TV, au arătat un mormânt simplu, dar înconjurat de coroane de flori și marmură albă, într-un cadru sobru și respectuos.

Florile și coroanele aduse de cei prezenți au format un adevărat covor în jurul locului de odihnă, ceea ce a adus în prim-plan dragostea și respectul oamenilor pentru Delia Budeanu.

La ceremonia de înmormântare a fostei crainice au fost prezenți și premierul Marcel Ciolacu, alături de copiii și nepoții Deliei Budeanu. Dana Budeanu, fosta sa noră, care a fost căsătorită cu fiul regretatei prezentatoare, a participat la eveniment împreună cu fiicele sale.

Nepoatele au adus un ultim omagiu bunicii lor, fiecare venind cu un buchet de cale, flori tradiționale asociate cu momentele de rămas-bun.

Citește și: A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din România. Care a fost cauza decesului

Delia Budeanu s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani și a fost o personalitate de referință în jurnalismul românesc, cu o carieră de succes care s-a desfășurat de-a lungul mai multor decenii.