Motivul pentru care fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului a refuzat înrolarea în armată: „Sunt gata să merg, dar nu la cererea dumneavoastră”

Autor: Lavinia Medrea

Fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului a refuzat înrolarea în armată: „Sunt gata să merg, dar nu la cererea dumneavoastră”

Sursa: Twitter NEXTA

Nikolai, fiul lui Dmitri Peskov, a refuzat, în direct, înrolarea în armată, cu toate că Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială și se încadrează în categoria de vârstă.

Dmitri Nițovtsev, gazda canalului YouTube „Popular Politics”, l-a sunat în direct pe Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, pretinzând că este un comisar militar și i-a cerut să se prezinte la un examen la ora 10:00 a doua zi. Nikolai Peskov a refuzat.

De ce a refuzat Nikolai Peskov înrolarea în armată

„Bineînțeles că nu mă voi duce acolo mâine la ora 10:00 dimineața. Dacă știți că eu sunt domnul Peskov, ar trebui să vă dați seama cât de greșit ar fi să mă prezint acolo.

Voi rezolva această problemă la un alt nivel. Trebuie să înțeleg în general ce se întâmplă și ce drepturi am.

Citeste si: Schimb de prizonieri militari între Ucraina și Rusia: Apărătorii de la Azovstal au ajuns acasă! Mykhailo Dianov, simbol al apărării de la Uzina din Mariupol, a fost și el eliberat

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Să fiu luat mâine... credeți-mă, nici dumneavoastră, nici eu nu avem nevoie de asta. Nu am nicio problemă în a-mi apăra patria, dar trebuie să înțeleg dacă este fezabil pentru mine să fiu acolo. Mă refer la anumite nuanțe politice”, a fost răspunsul de refuz categoric al fiului purtătorului de cuvânt de la Kremlin, citat de Pravda.

Nikolai Peskov merge la război doar dacă este chemat de Vladimir Putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială  în dimineața zilei de 21 septembrie 2022. Ulterior, Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, a anunțat că 300.000 de rezerviști vor fi mobilizați în Rusia.

Întrebat dacă este pregătit să se înscrie ca voluntar, Nikolai Peskov a răspuns categoric nu. Mai exact, a fost întrebat dacă se poate pune o bifă în dreptul numelui său de familie la întrebarea „Sunteți de acord să vă oferiți voluntar pe front?”.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 211 de război în Ucraina: Rușii au ieșit în stradă după ce Putin a anunțat mobilizarea parțială. Zelenski cere o "pedeapsă corectă" pentru Rusia

„Nu, nu bifați căsuța aia pentru mine. Sunt gata să merg, dar nu la cererea dumneavoastră: dacă Vladimir Vladimirovici (n.r.: Vladimir Putin) îmi spune să mă duc acolo, mă voi duce”, a mai răspuns Nikolai Peskov.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.