Motivul pentru care magazinele din mall-uri nu se vor deschide luni. Când vom putea merge la cumpărături?

Autor: B.H.

Cu toate că noile măsuri de relaxare permit deschiderea mall-urilor începând de luni, magazinele nu își vor deschide porțile. Care este motivul?

Începând de luni, marile centre comerciale vor primi din nou clienți, evident respectând toate măsurile de protecție împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, cei care voiau să meargă la mall pentru cumpărături vor mai avea de așteptat două zile. Care este explicația?

Citeste si: Horoscop weekend 12-14 iunie. 2 zodii au parte de surprize mai puțin plăcute

Motivul pentru care magazinele din mall-uri nu se vor deschide luni. Când vom putea merge la cumpărături?

Magazinele care își desfășoară activitatea în mall-uri refuză să își înceapă activitatea de luni, atunci când restricțiile vor fi ridicate. Decizia este, de fapt, o formă de protest a comercianților. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că pe toată durata pandemiei, atunci când mall-urile au fost închise, ei au fost obligați să plătească chiriile. Astfel, proprietarii magazinelor cer anularea chiriilor, iar luni și marți vor ține magazinele închise pentru a protesta, urmând ca în cazul în care nu vor ajunge la o înțelegere să folosească și alte forme de protest.

"Chirie zero pe perioada cât au fost închise mall-urile din cauza stării de urgență și de alertă", este dorința celor care dețin magazine în mall-uri, a anunțat Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv al Organizației Patronale a Retailerilor din România (RORETAIL), potrivit digi24.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ne luam adio de la concedii? Raed Arafat, anunt de ultima ora!

În cazul în care proprietarii magazinelor nu vor ajunge la înțelegeri individuale cu patronii mall-urilor până duminică seară, șansele ca magazinele să rămână închise luni și marți sunt foarte mari. Comercianții se plâng că deși nu au folosit spațiile în perioada stării de urgență și alertă, ei sunt obligați să își plătească chiriile, ieșind astfel în pierdere, având în vedere lipsa vânzărilor.

Citeste si: Minut de reculegere pentru victimele coronavirusului la meciurile din Italia