Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 09 iun 2023, 16:46

Motivul pentru care mama unui copil care și-a pierdut viața la Revoluție și-a dat foc în Poiana Brașov

Sursa: PixaBay

Ileana Negru, mama unui copil care a fost omorât la Revoluția din 1989, și-a dat foc de Ziua Eroilor, pe 25 mai, în Poiana Brașov. Ulterior, a decedat în ambulanță.

„La data de 25 mai, în jurul orei 18.00, Poliţia Staţiunii Poiana Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin şi-ar fi dat foc în zona Poiana Mică a staţiunii Poiana Braşov. Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, din cercetări rezultând că o femeie, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Braşov, şi-ar fi dat foc pe drumul forestier Drumul Vechi, ce face legătura între zona Poiana Mică şi strada Poiana Ruia, din Staţiunea Poiana Braşov”, a transmis IPJ Brașov, conform Libertatea.

Motivul pentru care mama copilului și-a dat foc

Cătălin Giurcanu a povestit, pe Facebook, greutățile prin care a trecut Ileana Negru, domiciliată în Spania la fiica ei. Femeia s-a împiedicat de multe ori pentru a-și primi peste hotare indemnizația de 918 lei de la stat.

Citește și: Cine este bărbatul care a murit ars de viu în centrul istoric din Oradea. Victima nu a putut fi salvată la timp

„Eu m-am întâlnit cu doamna Negru, i-am promis că o ajut cu tot ce pot. Mi-a povestit cum şi-au bătut joc de ea efectiv la Casa de Pensii. Ca să îşi primească indemnizaţia aia amărâtă de 918 lei în Spania s-a dus de trei ori. Ea locuia la fiica ei în Tenerife, care muncea acolo, nu era să huzurească, mi-a povestit cum şi-au bătut ăştia în România joc de ea”, a mărturisit Cătălin Giurcanu pentru EpochTimes.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Pe 25 mai, s-a dus la mormântul lui Florin, băiatul ei de 12 ani împuşcat la Revoluţie, după aceea s-a dus în Poiana Braşov, şi-a turnat benzină, şi şi-a dat foc… Atunci când au reuşit să o resusciteze, a spus: «Am făcut gestul ăsta în numele eroilor martiri».

După aceea şi-a dat duhul”, a declarat Cătălin Giurcanu.

Ce scria în biletul de adio

„Fac precizarea că nu putem reda conţinutul acestuia, dar pot menţiona că doamna era nemulţumită de evoluţia lucrurilor în România după Revoluţia din 1989, data de 25 mai fiind şi ziua în care se comemorează eroii Revoluţiei”, a spus prim-procurorul Anca Gheorghiu.

De asemenea, d-na Gheorgiu a explicat și motivul pentru care informația n-a fost făcută publică până la acest moment.

Citește și: Cine este bărbatul care a fost găsit carbonizat pe un câmp din Ilfov, aproape de Domnești

„Fiind ancheta la început, este esenţial ca mai întâi să strângem probele necesare pentru a lămuri situaţia de fapt. În prezent, se fac cercetări in rem cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, iar în cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală (autopsie) pentru a se lămuri cauza morţii.

(…) Ancheta este încă la început şi era necesar să fie strânse probe în vederea lămuririi situaţiei de fapt. Raportat la fiecare speţă în parte, organul de urmărire penală stabileşte când este oportun să ofere informaţii, urmărirea penală fiind nepublică”, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.