Motivul pentru care Mihai Mărgineanu nu ascultă manele: „Mie-mi dă o stare proastă, este o problemă a societății”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 24 apr 2023, 10:43

Motivul pentru care manelele îi displac lui Mihai Mărgineanu

Sursa: Captură KANAL D

Mihai Mărgineanu a fost invitatul lui Denise Rifai, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

În cea mai recentă editie a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, prezentată de Denise Rifai și difuzată exclusiv la Kanal D, invitat a fost Mihai Mărgineanu, un îndrăgit cântăreț român.

Motivul pentru care manelele îi displac lui Mihai Mărgineanu

Mihai Mărgineanu este cunoscut, în special, pentru piesele care l-au consacrat, fiind și cele mai cunoscute piese ale artistului, respectiv „Mă iubește femeile” și „Paraschivo”, piese care s-au auzit la multe petreceri ale românilor de-a lungul timpului.

Citește și: Cine este și cum arată soția lui Mihai Mărgineanu

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cântărețul a explicat, cu subiect și predicat, de ce nu îi plac manelele și de ce consideră că acest gen muzical nu este, de fapt, un „gen muzical” în adevăratul sens al cuvântului. Mihai Mărgineanu susține că oamenii care ascultă manele au un nivel intelectual sub medie, iar cei care cântă acest tip de muzică sunt cei care știu că doar așa pot pune o pâine pe masă familiei.

De ce nu cochetează Mihai Mărgineanu cu manelele

„Când ați ascultat ultima dată o manea?”, este întrebarea cu numărul 24, pe care a adresat-o Denise Rifai.

Citește și: Mihai Mărgineanu între viața de actor și cea de pilot. Biografia impresionantă a cântărețului

N-am ascultat niciodată o manea cap-coada. Maneaua mi se pare un curent, nu neapărat un stil muzical, pentru că nu este un stil muzical.

Maneaua adevărată a apărut în România odată cu fanarioții, când fanarioții au venit cu instrumentiștii lor din Istanbulul actual, din fostul Constantinopol, care nu aveau vorbe. Acele cântece, din care dansau cadânele sau dansatoarele… Țiganii din România, pe vremea aia cei mai buni lăutari, au băgat și versuri la aceste cântece, și așa apărut maneaua culeasă de Anton Pann. Mult timp, după aia, s-a cântat Barbu Lăutaru și toți de origine romă sau de origine română cântau manele, dar ele au fost deteriorate de influența arabă, care e o influență foarte bună.
Acum, nu este neapărat influența, este vorba de mesajul pe care îl lasă și de starea pe care mi-o dă mie, nu altora. Mie-mi dă o stare proastă și mie mi se pare că totul este un fake (n.r.: fals), este o închipuire și este o problemă a societății în general. De fapt, este un nivel foarte scăzut, unii ar spune un nivel foarte scăzut de frecvență. Mi se pare că cei care iubesc maneaua, acest gen muzical, sunt la un anumit nivel intelectual și la un anumit nivel de simțire.
Și nu neapărat la un nivel mediu, ci sub mediu, asta am observat eu, s-ar putea să greșesc foarte tare. Pe de altă parte, mie mi se pare că foarte mulți cântăreți de manele, care unii sunt artiști, cântă acest gen pentru că este un gen din care reușesc să își hrănească copiii”
, a fost răspunsul dat de Mihai Mărgineanu.