Motivul pentru care minora dispărută din Maramureș nu vrea să se întoarcă acasă: ”Nu a mai suportat” Unde se află copila în aceste momente

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 17 nov 2023, 00:21

Minora găsită în locuința lui Laurențiu Rus nu vrea să se întoarcă acasă

Sursa: Facebook

Noi detalii ies la iveală după ce minora dispărută din Sighetu Marmației a fost găsită. Aceasta le-a dezvăluit psihologilor că nu vrea să se întoarcă acasă. Care este motivul?

O minoră în vârstă de 13 ani din Sighetu Marmației a plecat de acasă pe data de 7 octombrie, fiind găsită o săptămână mai târziu în locuința unui bărbat, copila fiind supusă abuzurilor sexuale. Descoperirea a fost făcută de către șeful Poliției Locale, însă în ciuda acestui lucru, minora refuză să se întoarcă acasă. Care este explicația oferită psihologilor?

Minora dispărută refuză să se întoarcă la părinții săi

După ce a fost găsită de către șeful Poliției Locale, minora în vârstă de 13 ani a fost plasată într-un centru din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureș. În urma controalelor medicale a reieșit faptul că minora ar fi fost supusă abuzurilor, dar cu toate acestea refuză să se întoarcă acasă.

În urma discuțiilor avute cu psihologii, minora și-ar fi exprimat dorința de a nu merge acasă pe motiv că nu se înțelege cu părinții ei.

În urma dispariției sale, mama minorei a oferit o recompensă în valoare de 10.000 de euro persoanei ce va ajuta la găsirea fiicei sale.

Citește și: Drama prin care trecea Melinda, fetița dispărută în Sighetu Marmației. Copila și-a scris toate durerile într-un jurnal secret

Directorul DGASPC Maramureş susține că o expertiză psihiatrică este necesară în acest caz pentru a afla mai multe despre cele petrecute în familia fetei și motivul pentru care aceasta refuză să se întoarcă la ei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Noi vrem să cerem, o expertiză psihiatrică. Să vedem ce se întâmplă şi în familia fetei şi să vedem dacă acceptă să se întoarcă în familie.

Dacă totul este în regulă, ar fi mai bine pentru copil să revină în familie, dacă neînţelegerile sunt mărunte şi nu o afectează grav şi nu o pun în pericol. Dacă nu, vom vedea ce e mai bine pentru ea şi se poate institui o măsură adecvată”, a dezvăluit pentru News.ro, directorul DGASPC Maramureş, Silviu Ungur.

Copila va fi supusă unei expertize psihiatrice

DGASPC inițiază demersuri pentru efectuarea unei expertize psihiatrice, expertiză ce va avea loc la Cluj-Napoca. Potrivit unor surse din cadrul DGASPC, fata ar fi menționat faptul că a părăsit domiciliul din cauza neînțelegerilor dintre părinți, aceștia certându-se în mod repetat.

Citește și: Primele declarații ale lui „Mănușă albă”, cel care a ținut-o pe fata de 13 ani din Sighetu Marmației în casa lui: „Eu nu am știut că este dată dispărută”. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Minora în vârstă de 13 ani se află într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, după ce a fost găsită în casa unui bărbat în vârstă de 34 de ani din Sighetu Marmației.

Individul în vârstă de 34 de ani a fost reținut, fiind acum acuzat de act sexual cu un minor. Potrivit anchetatorilor, magistrații au decis ca acesta să fie plasat în arest preventiv pentru fapta sa. Laurențiu Rus susține că a găsit-o pe minoră pe stradă, însă aceasta nu i-ar fi spus că a fugit de acasă.