Prezența plantelor în viața noastră este benefică pentru sănătatea noastră, creativitate sau starea de spirit pe care o avem, însă pe timpul nopții acesteia ne pot face rău. Iată motivul pentru care nu ar trebui să dormi cu plante în cameră.
Citește și: Tătăneasa este o plantă medicinală de care oamenii trebuie să afle. Iată ce riscuri prezintă consumul ei
Motivul pentru care nu ar trebui să dormi cu plante în cameră
Plantele ne ajută starea de bine, fericirea, sănătatea, dar și înfrumusețează locul în care ne petrecem cel mai mult timp, mai exact căminul nostru. Deși suntem obișnuiți să vedem plante în fiecare cameră din casă, este recomandat ca plantele să nu stea în camera în care dormim deoarece acestea trec printr-un proces ce nu este benefic pentru noi.
Este știut că plantele se hrănesc cu ajutorul luminii, eliminând astfel oxigen ca finalizare a procesului, dar cum noaptea această lumină nu este prezentă, plantele se folosesc de oxigenul pe care noi îl respirăm pentru a putea supraviețui, iar la finalul procesului acestea elimină dioxid de carbon, ca și oamenii.
În momentul în care avem foarte multe plante în cameră, nivelul oxigenului poate scădea foarte mult, astfel vom avea probleme cu respirația.
Nivelul ridicat de dioxid de carbon ne poate provoca hipercapnie, o afecțiune în care există o concentrație anormal de mare de dioxid de carbon în sânge. În acel moment vom respira într-un mod mai alert pentru a accesa mai mult oxigen.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Plantele care alungă țânțarii: Pune-le la geam și nu vei mai avea probleme cu aceste insecte
Ce plante nu ne afectează sănătatea?
Există și câteva plante ce nu ne afectează sănătatea, nici măcar atunci când dormim cu ele în aceeași cameră. Limba soacrei este cunoscută ca una dintre cele mai purificatoare plante, iar iubitorii plantelor o aleg deoarece nu este foarte pretențioasă, dar este și foarte sigură.
Ficusul are un loc special în inimile pasionaților de plante, mai ales datorită aspectului plăcut pe care îl are, ideal pentru orice casă sau apartament. Aceasta este o plantă ușor de îngrijit, ce nu are nevoie de lumină, însă are nevoie de mai multă apă.
Este cunoscut că frunzele ficusului sunt folosite ca agent purificator pentru a elimina toxinele din aer.Planta-păianjen este una dintre preferatele oamenilor, deși poate nu este foarte cunoscută după nume, această plantă are un aspect unic, cu frunzele lungi, subțiri și dungate. Aceasta este o floare agățătoare și este populară în rândul decorațiunilor de apartament sau casă datorită eficiența sa împotriva poluanților, precum monoxidul de carbon și alte gaze.
Citește și: Cum ne ajută florile de liliac. Această iubită floare are diferite beneficii pentru sănătatea noastră
Surse: dcnews.ro, divahair.ro