Motivul pentru care o mamă și-a abandonat copilul de doar opt luni în scara unui bloc din Bălți: „Mă iertați, vă rog”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 nov 2023, 00:55

Motivul pentru care o mamă și-a abandonat copilul de doar opt luni în scara unui bloc din Bălți

Sursa: Captură YouTube NORD NEWS

O mamă din Bălți, Moldova, și-a lăsat copilul de doar opt luni într-o scară de bloc. Femeia s-a asigurat că celui mic nu-i va lipsi nimic. I-a asigurat lapte cald, haine de schimb și, de asemenea, a lăsat un bilet în care explică de ce a luat această decizie.

Tânăra mamă, în vârstă de 22 de ani, și-a abandonat copilul de doar opt luni într-o scară de bloc din Bălți, Moldova, dar a lăsat și un bilet de adio în care își exprimă regretele pentru gestul pe care îl face. Înainte să renunțe la ce iubește cel mai mult, femeia a sunat la toate ușile pentru a se asigura că micuțul va fi luat cât mai repede de cineva.

Motivul pentru care o mamă și-a abandonat copilul de doar opt luni într-o scară de bloc

Pe lângă numele, prenumele și datele despre nașterea copilului, mama lui a anunțat că nu își mai poate păstra fiul fiindcă nu îl poate întreține.

„Îmi este greu să îl întrețin, vă rog să aveți grijă de fiul meu. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație”, se arată în biletul lăsat de femeie.

Citește și: Copilărie în sărăcie! Aflați povestea cutremurătoare a cinci frați sărmani, abandonați de mama! Rămași în grija unui tată depășit de situație, micuții trăiesc în condiții greu de imaginat

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb.

Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat”, a precizat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți, citată de  nordnews.md„Vârsta pacientului este aproximativ de 7,8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie”, a declarat Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți.

Citește și: Modul tragic în care a murit Alexandru la locul de muncă, la doar 22 de ani. Tânărul urma să se însoare la anul

„E foarte rău. Eu nu îmi pot imagina ce fel de mamă poți să fii, e groaznic!”, au declarat locatarii, care nu au părut să înțeleagă și durerea mamei.

Protecția Copilului a luat legătura cu tatăl biologic

„Am luat legătura cu tatăl biologic, îi vom trimite pozele, să vadă dacă el este tatăl și dacă el este copilul căutat. Avem careva presupuneri pe care urmează să le verificăm. Să examinăm posibilitatea, fie de a transmite copilul celuilalt părinte, dacă anterior nu s-au depistat alte neglijări ale acțiunilor părintești, fie să fie transferat copilul de la spitalul, din secția de copii cu vârstă de fragedă, într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă de pe strada Ivan Franco, până la stabilirea statutului copilului”, a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Tânăra mamă ar avea 22 de ani și locuia de ceva timp în Bălți. Dacă va fi declarată vinovată, femeia riscă o amendă de până la 27.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la doi ani.