Motivul pentru care părinții bebelușului au fost reținuți în Danemarca. De necrezut ce i-ar fi făcut fiului lor în vârstă de doar o lună

Autor: Madalina Maftei

Motivul pentru care parinții bebelușului au fost reținuți în Danemarca

Sursa: PixaBay

Un cuplu de români, părinții unui bebeluș de numai o lună internat într-un spital din Danemarca, a fost arestat, după ce medicii de acolo au cerut ajutorul autorităților, pentru că starea copilului le-a trezit suspiciuni.

Alexandru Grădinar, ambasadorul României la Copenhaga, a declarat sâmbătă că medicii suspectează că micuțul ar suferi de ”sindromul bebelușului scuturat”. Diplomatul român a mai precizat că bebelușul este în afara oricărui pericol, dar primește îngrijiri medicale. Acesta a mai spus că autoritățile române ar putea cere repatrierea copilului pentru a fi încredințat familiei pe linie maternă din România, potrivit Digi24.ro.

Motivul pentru care parinții bebelușului au fost reținuți în Danemarca. De necrezut ce i-ar fi făcut fiului lor în vârstă de doar o lună

Alexandru Grădinar, ambasadorul României la Copenhaga, a precizat că autoritățile daneze au deschis o anchetă pentru a se stabili circumstanțele care au dus la internarea minorului în spital, iar părinții micuțului au fost reținuți pentru o lună de zile.

”La recomandarea medicilor, autoritățile daneze au deschis o anchetă cu privire la circumstanțele care au dus la internarea minorului în spital, iar părinții au fost reținuți pentru o perioadă inițială de patru săptămâni, în centre de detenție diferite, sub suspiciunea de provocare a sindromului bebelușului scuturat.

Investigația în prezent se află în stadiu incipient”,
a spus ambasadorul Alexandru Grădinar la Digi24. 

Acesta a mai declarat că ambasada a fost sesizată și le-a fost transmis că bebelușul a fost internat în stare critică la spital.

”Ambasada a fost sesizată de acest caz la începutul acestei săptămâni. Am demarat demersuri specifice, am intrat în legătură cu autoritățile daneze competente, iar poliția daneză mi-a transmis că bebelușul a fost internat în stare critică la spitalul din Odense, pe 31 ianuarie.

Legat de starea de sănătate pot să vă spun că acum este în afara pericolului de moarte și primește în continuare îngrijiri medicale în spitalul din Odense”, a precizat ambasadorul român. 

Familia celor doi români arestați în Danemarca este șocată de cele întâmplate

„Suntem în contact permanent cu familia extinsă a Soranei și a lui Ionuț, la fel cu polițistul care se ocupă de caz și toate detaliile pe care vi le-am spus le comunicăm operativ atât familiei, cât și conducerii Ministerului de Externe și în continuare tratăm cu maximă seriozitate

acest caz. Sunt cetățeni români și e datoria noastră să-i susținem, să ajutăm familia. Este un caz extrem, extrem de delicat”, a subliniat ambasadorul Alexandru Grădinar.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Familia celor doi români arestați în Danemarca este în stare de șoc, după bebelușul de doar o lună a fost dus în stare critică la spital.

”Suntem în contact permanent cu familia extinsă a Soranei și a lui Ionuț, la fel cu polițistul care se ocupă de caz și toate detaliile pe care vi le-am spus le comunicăm operativ atât familiei, cât și conducerii Ministerului de Externe și în continuare tratăm cu maximă seriozitate acest caz.

Sunt cetățeni români și e datoria noastră să-i susținem, să ajutăm familia. Este un caz extrem, extrem de delicat”, a subliniat ambasadorul Alexandru Grădinar.

Citeste si: Caz cutremurător în Vaslui. O femeie de 35 de ani a fost ucisă de fostul soț chiar în fața copilului de patru ani!

Autoritățile române vor putea cere repatrierea copilului

În urma celor întâmplate, bebelușul se află în aceste momente în custodia statului danez, iar autoritățile din România pot să demareze o anchetă socială la familia din România.

S-a luat legătura, autoritatea din România are cazul deja în atenție și cred că în cel mai scurt timp vor demara procedurile ca să ceară repatrierea minorului la familia maternă”, după ce starea copilului va permite transportarea lui, a precizat ambasadorul României la Copenhaga, Alexandru Grădinar.

După cele patru săptămâni petrecute în arest preventiv, în funcție de probele pe care reușesc să le adune autoritățile, părinții copilului vor fi aduși în fața instanței, care va lua o decizie în legătură cu statutul lor. 

Citeste si: Ce s-ar putea întâmpla cu copilul părinţilor români arestaţi în Danemarca. Gabriela Firea, anunț important: „Am transmis o scrisoare oficială”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.