Motivul pentru care pensiile și alocațiile ar putea întârzia chiar în preajma sărbătorilor. Ce se întâmplă la Casele de Pensii din țară

Author: Laura Macovei
Actualizat: 28 nov 2023, 11:23

Motivul pentru care pensiile și alocațiile ar putea întârzia chiar în preajma sărbătorilor

Sursa: PixaBay

Probleme mari înainte de sărbători. Seniorii, dar și copiii ar putea fi afectați de o posibilă întârziere a pensiilor, respectiv a alocațiilor, chiar în preajma sărbătorilor.

Pensiile și alocațiile ar putea ajunge în buzunarele românilor cu întârziere în luna decembrie, când toți se pregătesc de sărbătorile de iarnă. 

Pensiile și alocațiile ar putea întârzia în preajma sărbătorilor. Care este motivul

Milioane de români ar putea fi afectați de o întârziere a pensiilor și alocațiilor pentru copii, după ce angajații de la Casele teritoriale de pensii au intrat în grevă.

Citește și: Vești bune pentru români înainte de Crăciun. Ce trebuie să faci pentru a primi suma de 100 de lei

Astfel, toate ghișeele sunt închise, iar sindicaliștii avertizează că nu își vor relua activitatea până când doleanțele nu vor fi îndeplinite. Printre motive, se numără salariul mic și condițiile proaste de muncă. 

În aceste condiții, veștile nu sunt deloc bune.

În cazul în care autoritățile nu găsesc rapid soluții, milioane de români vor fi afectați în preajma sărbătorilor. 

Ce se întâmplă la Casele de Pensii 

Angajații Casei de Pensii Bihor și Timiș sunt doar o parte din cei care refuză să mai lucreze. În afară de aceștia, în țară au loc proteste în Direcțiile de Sănătate Publică și în Inspectoratele de Muncă.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Românii ar putea fi afectați de lipsa de personal cu care se confruntă Casele de pensii din țară. Spre exemplu, în București și Ilfov, angajații susțin faptul că au ajuns să rămână peste program din cauza lipsei personalului, însă nu sunt plătiți pentru orele suplimentare. 

În aceste condiții, nu va mai rămâne niciun angajat. 

De asemenea, funcționarii publici din județele Mureș, Timiș, Bihor, Arad, Vaslui sau Buzău au ieșit în stradă și cer o mărire salarială, în condițiile în care muncesc pe același salariu de șapte ani.

Citește și: Șeful Casei Naționale de Pensii anunță data la care intră pensiile pe card în luna decembrie a anului 2023

Potrivit șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu, viramentele către Poșta Română și alte bănci vor începe de la data de 20 noiembrie. Potrivit calendarului, pensiile ar trebui să intre pe card sau să fie oferite oamenilor de către poștași între 1-15 ale fiecărei luni.

„Avem banii de pensii.  Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când.

Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti",  spunea acesta în urmă cu ceva timp, potrivit click.ro.