Motivul pentru care persoanele vindecate de coronavirus au fost retestate pozitiv. Explicația specialiștilor

Author: B.H.

După ce mai multe persoane declarate vindecate de coronavirus au fost retestate pozitiv, specialiștii au studiat fenomenul pentru a găsi o explicație. Iată ce au descoperit.

Cazul persoanelor care s-au vindecat de coronavirus, dar după au fost testate din nou pozitiv a stârnit îngrijorarea oamenilor de știință. Aceștia s-au întrebat dacă nu cumva pacienții s-au reinfectat, lucru care ar agrava criza provocată la nivel mondial de COVID-19.

Citeste si: Noua declaratie pe proprie raspundere: documentul s-a schimbat! Descarca noul formular

Motivul pentru care persoanele vindecate de coronavirus au fost retestate pozitiv. Explicația specialiștilor

Organizația Mondială a Sănătății a analizat cazul persoanelor restate pozitiv cu coronavirus și au descoperit că nu este vorba despre o reinfectare, ci despre un proces care are legătură cu celulele moarte care au persistat în plămâni după vindecare.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății avertizează: "Riscăm să revenim la izolare!" De ce s-ar putea întâmpla asta?

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Din ceea ce știm astăzi, pe baza unor date foarte recente, se pare că acești pacienți expulzează material care a persistat în plămâni ca parte a fazei de recuperare. Trebuie să colectăm în mod sistematic eșantioane pentru a înțelege mai bine cât timp au adăpostit virusul viu", a transmis Organizația Mondială a Sănătății, potrivit hotnews.ro.

Specialiștii spun că deși virusul există la nivelul organismului persoanelor care au fost infectate, acest lucru nu înseamnă că poate fi transmis altor persoane. 

Citeste si: Alte 4 decese provocate de coronavirus, inclusiv al unui cetăţean bulgar. Bilanţul a ajuns la 868