Pandemia de coronavirus a produs nenumărate schimbări, inclusiv în industria alimentară. Specialiștii au observat o cerere tot mai mare pentru sucul de portocale, lucru care va duce la o creștere substanțială a prețului plătit la raft pentru acest produs.
Citeste si: Alerta: Nu deschideti geamurile! Nor de praf asiatic deasupra Romaniei
Motivul pentru care prețul sucului de portocale ar putea să crească. Care este explicația?
Aparent, sucul de portocale nu ar trebui să fie pe lista alimentelor care să își modifice prețul, însă specialiștii au constatat că prețul sucului de portocale pe piața futures a crescut cu peste 20% în această lună.
Citeste si: Coronavirus România, 27 martie. 1.292 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus
O posibilă explicație ar fi grija oamenilor pentru adoptarea unui stil de viață cât mai sănătos în timpul pandemiei de coronavirus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Cererea a crescut, dar oferta este una limitată, având în vedere restricțiile de transport, dar și problemele legate de forța de muncă de pe plantații, în contextul respectării distanței sociale.
"Pandemia de COVID-19 lovește în plin atât cererea, cât și oferta pentru sucul de portocale. Sunt căutate produsele care au proprietatea de a întări sistemul imunitar, însă nu există suficiente mijloace de transport pentru a aduce produsul pe piețe."
Citeste si: Solistul trupei Rammstein, Till Lindemann, depistat pozitiv cu coronavirus