Motivul pentru care primarul unei comune din Bacău a tăiat salariile angajaților cu până la 1.500 de lei: „Facem o economie”

Author: Lavinia Medrea

Motivul pentru care primarul unei comune din Bacău a tăiat salariile angajaților cu până la 1.500 de lei

Sursa: PixaBay

Angajații unei primării din județul Bacău s-au trezit cu salarii mai mici la început de an. Deoarece bugetul este mic și necesitățile numeroase, consilierii locali din comuna Gura Văii au hotărât să renunțe la sporuri pe anul 2023 pentru a ajuta la bunăstarea localității.

„Funcţia de consilier inspector, grad superior, în gradaţie cinci, în trecut beneficia de un salariu brut de 8.415 de lei, iar pe noua grilă de salarizare are 7.280 de lei.”.

Primarul care a tăiat salariile angajaților cu până la 1.500 de lei

Gheorghe Cioclu, angajat al Primăriei Gura Văii din Bacău de 30 de ani, va avea cu 1.500

de lei mai puțin la salariu.

„Este normal! Investiţiile nu se pot face fără bani. O idee bună, că locuiesc aici în comună. Nu avem apă, nu avem gaz... Dacă nu contribuim cu toţii pentru comună, cine să contribuie?”, spune Gheorge Cioclu.

Citește și: Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea: Impozitarea contractelor part-time continuă și în 2023

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Pe salarii, anul trecut s-au dus 2,4 milioane de lei noi, anul acesta se vor duce doar 1,8 milioane. Facem o economie de 600 de mii de lei”, a declarat primarul Silviu Tinei.

Primăria a vândut case la câteva sute de euro pentru a strânge bani

În comuna Gura Văii din Bacău, sunt multe necesități care trebuie finanțate precum canalizarea, iluminatul public și asfaltarea drumurilor.

Există 45 de kilometri de drumuri neasfaltate, iar numărul pentru care s-au obținut bani de asfaltare este de doar cinci kilometri. Este necesar să se facă și instalaţiile de apă şi canalizare. 

Citește și: Românii care primesc bani pentru facturile la energie riscă amenzi de zeci de mii de lei, dacă nu respectă prevederile OUG. Cum pot folosi ajutorul financiar

„Ni s-a promis ca ne asfaltează  anul asta.

Mai rămân niște bani pe care ii folosim la alte proiecte”, „Dacă nu lucram la stat, nu mai trăim? Cum trăiesc eu, pot să trăiască și cei din primărie cu salariile respective, nu sunt răutăcioasă”, spun locatarii.

Primăria comunei se străduiește încă de anul trecut să strângă bani, când au scos la vânzare 200 de case din satul Rotunda cu doar câteva sute de euro fiecare.

Casele au fost construite pe un deal care a fost inundat și au rămas nelocuite de peste 16 ani. După vânzarea lor, s-au adunat aproape două milioane de lei la buget.