Motivul pentru care renumitul Settar Tanrıöğen, care a jucat până de curând rolul Abdullah în serialul „O dragoste” a părăsit distribuția! Iată ce se întâmplă în prezent cu marele actor

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 07 iun 2024, 14:52

Settar Tanrıöğen, care a dat viață până de curând personajului Abdullah în serialul „O dragoste”, este considerat o figură emblematică a cinematografiei turcești! Iată de ce s-a retras celebrul actor din distribuția producției și de ce a fost înlocuit de colegul lui de breaslă Ahmet Mümtaz Taylan!

Settar Tanrıöğen are venerabila vârstă de 63 de ani, dar cu toate acestea, renumitul actor a continuat să joace în producții de amploare și foarte solicitante și dificile. În cele peste patru decenii de activitate pe platourile de filmare, îndrăgitul actor a dovedit un talent uriaș și o pasiune nemărginită pentru domeniul sau de suflet și a devenit din ce în ce mai apreciat și adulat de publicul din Turcia și din străinătate.

Cel mai recent proiect din care a făcut parte este serialul O dragoste, în care a jucat rolul Abdullah, pe care l-a interpretat fără cusur vreme de un sezon și jumătate, însă la un moment dat acesta a fost nevoit să se retragă din distribuție din cauza unei grave probleme de sănătate, spre marea dezamăgire a fanilor săi.

Settar Tanrıöğen, un actor de legendă al cinematografiei turcești

Născut în anul 1960, în Denizli, Settar Tanrıöğen a crescut și a studiat în orașul natal până la vârsta de 18 ani, când a decis să plece în Ankara, pentru a-și continuă studiile. În ciuda faptului că părinții săi nu aveau la acea vreme o situație financiară bună, ambițiosul Settar s-a înscris la Facultatea de Litere, Secția de Arheologie și Istoria Artei, în cadrul Universității Hacettepe, pe care a încheiat-o cu succes, însă treptat a conștientizat că nu va putea profesa în acel domeniu și s-a reorientat către prima lui mare pasiune, actoria.

Citește și: Settar Tanrıöğen, care dă viață personajului Abdullah în noul serial „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta celebrul actor în urmă treizeci de ani, la început de carieră

Settar Tanrıöğen a urmat cursurile unei școli private de teatru și a devenit astfel un actor cu drepturi depline și a debutat pe scena Teatrului de Stat din Ankara, unde a impresionat rapid publicul datorită talentului sau.

În 1994, Settar Tanrıöğen a debutat și pe platourile de filmare ale serialului Aziz Ahmed, care i-a adus noi oportunități către carieră strălucită de astăzi. Actorul a jucat de-a lungul a peste patru decenii în multe producții de anvergură, care i-au adus succese mari pe plan profesional, dar și celebritatea mult visată.

De ce s-a retras celebrul actor Settar Tanrıöğen din distribuția producției O dragoste

Cel mai recent proiect din care a făcut parte Settar Tanrıöğen este serialul O dragoste, în care a interpretat rolul Abdullah, un prosper om de afaceri, cu mentalitate conservatoare. Însă la un moment dat renumitul actor a fost nevoit să părăsească distribuția din cauza unei grave afecțiuni medicale. Potrivit viatacuaromadecafea.com, Settar Tanrıöğen a ajuns la spital cu o infecție a tractului respirator superior, încetinirea mișcărilor și a vorbirii și o stare de confuzie de scurtă durată.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Cine este și câți ani are Ahmet Mümtaz Taylan, actorul care l-a înlocuit pe Settar Tanrıöğen, în rolul Abdullah din serialul „O dragoste”! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

În urma analizelor efectuate i-a fost depistat un anevrism al arterei comunicante anterioare și a fost urgent transferat la un alt spital, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale destul de delicate. După doar câteva zile de la prima intervenție, celebrul actor a ajuns din nou pe masa de operație și a suferit o nouă operație, de această dată, timp de o oră și jumătate, i-a fost îndepărtat lichidul acumulat în creier.

După aproape două luni de spitalizare, celebrul actor a fost externat și în prezent se află încă în perioada de recuperare și așteaptă că medicii să ii transmită în funcție de evoluția stării sale când va putea reveni la activitatea profesională. Între timp însă actorul Settar Tanrıöğen a fost înlocuit în serialul O dragoste de către un coleg de breaslă la fel de bine pregătit, Ahmet Mümtaz Taylan (58 de ani).

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?