Motivul pentru care sateliții lui Elon Musk au apărut pe cer, în România

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 31 oct 2022, 15:10

Sateliții lui Elon Musk au fost confundați de români cu sania lui Moș Crăciun! Motivul pentru care au apărut pe cer, în România

Sursa: Twitter Vetri Vel ChinnaSami

Sateliții Starlink ai lui Elon Musk au putut fi văzuți pe cerul din România. Mulți cetățeni s-au speriat pentru că nu înțelegeau ce este cu linia albă apărută pe cer, iar alții au crezut că este vorba de stele.

„Nu a existat niciun zgomot. Nu sunau ca niște avioane, ci erau într-o linie dreaptă perfectă, o serie de lumini asemănătoare stelelor care călătoreau prin cer. A fost cu adevărat ciudat”, a scris o persoană, pe rețelele de socializare.

Alți români, într-o notă mai amuzantă, au confundat sateliții cu OZN-uri sau chiar cu sania lui Moș Crăciun. Cu toate astea, nimeni nu știe de ce au fost vizibili pe cerul României. 

Motivul pentru care sateliții lui Elon Musk s-au văzut pe cerul României

În România, linia albă creată de sateliții Starlink a apărut după ora 22:00 și nu este prima dată când au putut fi observați. În ultimele zile, SpaceX a lansat numeroși sateliți care semănau cu niște steluțe albe pe cer.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Care este rolul sateliților Starlink, lansați de Elon Musk

Aproape 2.900 de sateliți Starlink au fost lansați până acum. Starlink oferă internet de bandă largă de mare viteză pe tot globul și este disponibil în 36 de țări, având peste 2.500.000 de utilizatori la nivel global.

Citeste si: Cele mai tari glume de pe internet după ce s-a aflat că Elon Musk ar putea veni în România: „Abia așteaptă românii la intersecție să îi șteargă geamurile de la rachetă”.

Compania poate lansa pe orbită minim 12.000 de Starlink și a cerut unui organism de reglementare internațional să mai trimită încă 30.000 de sateliți după aceea. Așadar, linia albă formată de aceste mici „steluțe” va mai putea fi văzută și pe viitor.