Motivul pentru care un bărbat a intrat cu toporul în sediul primăriei din Hațeg. Acesta a spart mai multe geamuri și a amenințat că se aruncă în gol

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 23 nov 2023, 05:05

Bărbatul în vârstă de 49 de ani s-a ales cu dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru distrugere

Sursa: captura video, hunedoara9.ro

Astăzi, 23 februarie, un bărbat a intrat cu un topor în sediul primăriei din Hațeg și a început să spargă toate geamurile care i-au apărut în cale. A amenințat că se va arunca în gol, dar a fost prins.

Un bărbat a intrat în Primăria Hațeg cu un topor, nervos că nu a primit ceea ce a vrut. La fața locului a fost nevoie de prezența polițiștilor și a jandarmilor.

Motivul pentru care un bărbat a intrat cu un topor în Primăria Hațeg

Astăzi, 23 februarie, în a doua parte a zilei, bărbatul a făcut ravagii în Primăria Hațeg, deoarece nu a primit o locuință socială.

Incidentul a fost reclamat la 112, iar oamenii legii au reușit să îl prindă la timp, după ce a anunțat că se va arunca în gol.

Acesta a fost dus la audieri și a declarat în fața anchetatorilor că a încercat să se răzbune pe funcționarii publici, deoarece nu a primit locuința cerută. Înainte de a pătrunde în primărie, un polițist a încercat să îl oprească folosind un spray lacrimogen, dar fără rezultat.

„A venit cu toporul în mână, a spart geamurile de la intrare. Paza este asigurată la noi de Poliția Locală, cel de la Poliția Locală a încercat să-i opună rezistență, i-a dat și cu spray lacrimogen, dar degeaba. A urcat pe scări la etajul I, în sala de ședințe, a spart geamul și s-a suit pe balcon sprijinit de catarg și a stat acolo până a venit poliția”, a declarat Adrian Pușcaș, primarul orașului Hațeg.

Citește și: Tribunalul București: Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul în care a provocat accidentul

Bărbatul în vârstă de 49 de ani s-a ales cu dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru distrugere.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„La fața locului s-au deplasat polițiștii de ordine publică împreună cu o patrulă de jandarmi, care l-au imobilizat pe bărbat și l-au condus la sediul Poliției Orașului Hațeg.

În cauză, polițiștii au  întocmit dosar de cercetare penală  sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul urmează a fi reținut pentru 24 de ore”, a transmis Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Bărbatul ar avea unele probleme psihice

Conform hunedoara9.ro, bărbatul mai intrase o dată în primărie, dar nu dăduse dovadă de niciun comportament care să ridice semne de întrebare. Mai mult decât atât, este posibil ca agresorul să se confrunte și cu unele afecțiuni psihice.

Citește și: Cine sunt cei doi tineri care au murit în accidentul provocat de șoferul care avea carnet de doar două luni. Dănuț și Maria au murit pe loc

La Zilele Orașului Hațeg, acesta s-a urcat pe scenă și a întrerupt spectacolul care se ținea, dar dacă, într-adevăr, are probleme psihice, acest lucru va fi stabilit în urma unei expertize medicale de specialitate.