Motivul pentru care un bărbat din Târgu Jiu s-a aruncat de la etaj, în timpul cutremurului din Oltenia de 5,7

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 15 feb 2023, 10:52

După ce s-a aruncat de la etaj, bărbatul a ajuns la Spitalul din Târgu Jiu, pentru a primi îngrijirile de care avea nevoie

Sursa: PixaBay

Ieri după-amiază, 14 februarie, în Oltenia, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,7, iar, în tot acest timp, un bărbat s-a aruncat de la etajul unui bloc.

Un bărbat s-a aruncat de la etaj în timpul cutremurului care a avut loc în Oltenia, o zonă în care nu prea erau așteptate astfel de incidente. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a scăpat cu viață, dar a avut nevoie de îngrijiri medicale minore.

Motivul pentru care bărbatul de 55 de ani a sărit pe geam în timpul cutremurului din Oltenia

După ce s-a aruncat de la etaj, bărbatul a ajuns la Spitalul din Târgu Jiu, pentru a primi îngrijirile de care avea nevoie. Acolo, acesta le-a spus cadrelor medicale că a ales să facă acest lucru, deoarece se temea pentru viața lui, ținând cont de amploarea tragediilor din Turcia.

În momentul în care bărbatul de 55 de ani a ajuns la spital, mai mulți pacienți cereau să fie externați, fiind și ei cuprinși de teama unei posibile replici.

Citește și: Tragedie cumplită pentru celebrii actori Çağrı Çıtanak și Bașak Gümülcinelioğlu! Mama actorului a fost găsită decedată sub dărâmături, după dezastrul provocat de teribilele cutremure în Turcia!

Conform reprezentanților UPU de la Spitalul din Târgu Jiu, bărbatul acuza unele dureri de gleznă, a fost supus mai multor investigații, după care, a fost trimis acasă, deoarece nu a avut nevoie de internare și nici nu a avut ceva grav.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum se explică numărul mare de cutremure care au avut loc în România în ultimele zile

Pe data de 6 februarie, la nici 12 ore distanță, în Turcia, au avut loc două cutremure, ambele cu o magnitudine de peste șapte. Acestea au fost atât de puternice, încât s-au resimțit și în Turcia, iar numărul morților din ambele țări a trecut de 35.000.

Pentru digi24.ro, Bogdan Enescu, expert seismolog și profesor asociat la Universitatea din Kyoto, a declarat că cele două cutremure din Turcia și cele peste 2.000

de replici care au urmat este posibil să fi crescut stresul seismic din zonă.

„În general, cutremurele se produc din cauza acumulării stresului tectonic. Este posibil ca aceste cutremure, care s-au produs în Turcia, în special undele de suprafață de la cutremurul din Turcia, să fi crescut un pic stresul din zonă. Deci, zonele respective, din Oltenia, sunt zone în care un cutremur puternic nu s-a produs de circa 80 de ani.

Citește și: Doi tineri abia căsătoriți au murit unul în brațele celuilalt, în Turcia, în urma cutremurului. Aceștia se pregăteau să își întemeieze o familie

Acumularea stresului tectonic trebuie eliberată cumva. Este doar o ipoteză de lucru, cutremurele care s-au produs în Turcia au fost picătura care a umplut paharul un pic mai devreme”, a declarat acesta.

De asemenea, profesorul a mai precizat că seismul care a avut loc în Oltenia nu este unul „neobișnuit”, așa cum se spune, ci reprezintă un precursor al ultimelor cutremure.