MOTIVUL SOCANT pentru care majoritatea fumatorilor renunta la tigari

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 01:08

Un studiu recent a aratat un lucru ingrijorator! Majoritatea fumatorilor sunt dispusi sa renunte la tigara din motive care pot parea socante pentru un nefumator.

Atunci cand se decide sa renunte la tigari, un fumator este speriat in primul rand de efectul devastator pe care fumatul l-ar putea avea asupra aspectului sau fizic, se arata intr-un studiu recent. Dinti ingalbeniti, respiratie urat mirositoare, riduri in zona gurii, ten cu pete, cam astea sunt motivele invocate de majoritatea celor care sustin ca s-au lasat de fumat.

Credeati ca le este teama ca vor face cancer la plamani sau diferite boli cardiovasculare, de piele, afectiuni ale gatului, etc? Nici vorba! Aceste boli care ar speria pe oricine nu se gasesc pe lista motivelor renuntarii la tigari

ale unui fumator. Potrivit cercetatorilor, pentru un fumator care fumeaza inca din adolescenta, efectele fumatului se vad in jurul varstei de 32 de ani.

Prima data, la un fumator se poate observa ca dintii lui sunt mai galbeni decat a unei persoane care nu fumeaza. Urmeaza apoi respiratia urat mirositoare din cauza tutunului. Ridurile in jurul gurii, unghiile si degetele ingalbenite sunt alte efecte ale fumatului. Si tenul isi schimba culoarea, persoanele care fumeaza avand pielea mai palida, usor gri.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

" Efectele fumatului asupra sanatatii sunt evidente, au fost studiate indelung, insa pe oameni ii preocupa mai mult cele asupra asupra aspectului fizic. In timpul studiului, trei sferturi dintre fumatori au declarat ca fumatul le-a afectat modul in care arata, fiind mai preocupati de aspectul fizic decat de efectele nocive asupra sanatatii", a declarat specialistul Dave Levin pentru Daily Mail.

 

Taguri: