Ingrediente
100 g ciocolata alba
O lingura de cafea solubila
O lingura de zahar
Extract de vanilie, coaja de portocala
2-3 linguri smantana de frisca
5 oua
5 linguri de zahar
Mod de preparare
Din cafeaua solubila se face o crema impreuna cu zahar, frecand cu o lingura de lemn si adaugand putin cate putin apa, picatura cu picatura.
Ciocolata se topeste la bain marie, se ia de pe foc si se adauga smantana, apoi crema de cafea solubila.
Se adauga si galbenusurile si se mixeaza pentru a se omogeniza.
Se bat albusurile pana devin spuma, se adauga zaharul si se bat ca pentru bezea pana se intaresc.
Se adauga albusul putin cate putin in crema de cafea cu ciocolata si se amesteca cu grija folosind o spatula pentru a proteja consistenta spumoasa.
Se toarna in forme si se da la rece timp de 2-3 ore.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii