Ingrediente
Ciocolata neagra 85% cacao -100 g
4 oua
3 linguri de zahar
5 linguri smantana dulce
1 legatura de menta
Mod de preparare
Smantana lichida se pune la incalzit usor impreuna cu menta zdrobita/ tocata cat mai mult.
Se pune ciocolata la topit pe bain marie si se amesteca sa nu se arda si sa ramana catifelata (daca are un aspect granulos inseamna ca s-a ars si trebuie aruncata).
Se amesteca ciocolata cu smantana dulce si se pune de-o parte pana se bate albusul de ou.
Albusul de ou se bate pana devine pufos dar moale, apoi se adauga zaharul si se bata pana devine lucios si sta foarte ferm pe tel sau mixer.
O treime din albus se amesteca energic cu compozitia de ciocolata, apoi cealalta parte se amesteca usor pentru a se pastra textura aerata a albusurilor si a da mousse-ului consistenta cremos-aerata.
Se asaza in forme sau in pahare si se da la rece pentru a se intari.
Se serveste cat mai rece cu putinta.
Daca se tine la congelator o putem numi chiar parfait de ciocolata sau sorbet de ciocolata.