Ingrediente
3 lamai
5 oua
115 g zahar tos
Un plic de gelatina foi (6 foi)sau un plic de gelatina granulata
250 ml smantana de frisca (32%)
Mod de preparare
Se rad lamaile si se pun intr-un castron impreuna cu galbenusurile.
Se adauga zaharul si se freaca cu un tel pana se albesc si devin cremoase si fine.
Se pune la inmuiat gelatina in putina apa rece (daca folositi gelatina pudra, apa trebuie doar sa o acopere), iar cand aceasta s-a inmuiat, se stoarce si se incorporeaza in sucul de lamaie care tocmai a fost incalzit putin pe foc.
Se amesteca continuu pana se topeste gelatina, se lasa sa se raceasca putin, apoi se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, amestecand continuu.
Intr-un bol separat, se bate frisca pana creste, dar nu se intareste. Se incorporeaza frisca in crema de lamaie, avand grija sa fie un amestec omogen, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta