Multi pensionari isi pot mari pensia dupa ce completeaza acest document! Uite cum se pot primi mai multi bani in fiecare luna

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 26 sep 2018, 14:11

Noua Lege a pensiilor introduce un nou concept, acela de indemnizatie sociala minima.

Astfel, pensionarii care au stagiul de cotizare sub 15 ani vor beneficia de aceasta indemnizatie sociala, a carei valoare este de 640 lei.

Masura este valabila si pentru cei care se afla deja in plata. Pensia lor va fi recalculata dupa noua formula, iar daca suma rezultata va fi mai mica decat indemnizatia sociala minima, pensionarii vor putea opta intre cele doua.

Daca optiunea nu va fi exprimata in termen de 3 luni de la recalculare, pensionarul ramane cu suma rezultata in urma recalcularii.

Pentru exercitarea optiunii trebuie completat un formular pretimbrat primit de la Casa Nationala de Pensii, formular care va fi trimis ulterior prin Posta.

Practic, prin noua lege a pensiilor, toti pensionarii care au pensii mai mici de 640 lei vor putea primi lunar garantat aceasta suma.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.