Apă de Jiu, pământ oltenesc și pasiune latină! De asta a fost nevoie pentru a transformă hectare întregi de pământ într-o plantație de orez, cum numai prin Asia am mai văzut. Emisiunea Asta-i România a adus în atenția publicului povestea unei afaceri de succes pusă la cale în comuna Rojiste, din județul Dolj, de către un spaniol și un român. Pasiunea pentru muncă și treaba bine făcută i-a unit pe cei doi, așa că acum muncesc cot la cot pe câmpurile de orez de pe pășunile oltenești.
Munca i-a făcut frați! Orezărie spaniolă pe tărâmul prazului
O viață trăită pentru rodul pământului. O viață în care munca e aceeași pentru toți, nu cunoaște ziua liberă, iar șefii știu ce este șefia, așa începe povestea orezăriei oltenești, reînviată de un spaniol.
„E o viață de om... Orezul se naște, trăiește, înflorește și moare în apă și eu o văd ca pe o viață!”, a
Faceți cunoștință cu Javier Caballe, spaniolul și Ion Chindea, ardeleanul. În urmă cu opt ani au plecat împreună din Spania pentru a caută în România un teren bun pentru a cultivă orez, ceva ce nici nu știam că se poate plantă la noi în țară. Cei doi asociați au găsit cel mai roditor sol pentru visul lor, în Dolj, la Rojiste, unde sunt și în prezent, trudind de dimineață până seară.
Aceștia au acceptat să povestească la Asta-i România modul în care a decurs și a evoluat afacerea lor de-a lungul celor opt ani de colaborare.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
„Unde poți să mănânci fără să muncești? Datorită lor mănâncă multi oameni! Ei fără noi n-ar putea și noi fără ei nu am exista!”, a mai adăugat Ion Chindea.