Ingrediente
2 vinete mijocii
4-5 cartofi
1kg carne tocata amestec
1 morcov
2 cepe
1 ou
2 linguri de smantana
Sare piper
2 linguri de unt
4 rosii sau o lingura de pasta de tomate
O cana de zeama de carne sau supa sau apa
Mod de preparare
Se taie vinetele in felii groase cam de un deget, se oparesc cu apa sarata si se asaza sub un fund cu o greutate pe el ca sa se scurga.
Cartofii se taie si ei felii si se oparesc putin mai mult pana putem infige o furculita usor in ei, pastrand un cartof pentru a face amestecul de carne.
Se da prin razatoare un cartof si un morcov si se scurg bine, apoi se toaca carnea cu o masina de tocat sau foarte marunt cu un satar pe tocator, se amesteca cu cartoful si cu morcovul si se calesc impreuna cu o ceapa la foc mic, in putin unt, pana cand capata ceva culoare.
Vinetele le prajim putin si le scoatem pe un servetel de hartie pentru a le elimina excesul de grasime.
Intr-o tava unsa bine cu ulei sau unt, se aseaza un strat de cartofi, un strat de carne, un strat de vinete si tot asa pana se termina compozitia si este de preferat sa terminam cu vinetele.
Turnam deasupra o cana de supa sau apa daca nu avem, intindem bulionul si dam la cuptor sa scada totul si sa se lege bine straturile.
! Sfat ca sa avem o musaca mai usoara vinetele le putem face la gratar si in loc de unt sau ulei le putem stropi cu putin ulei de masline.