Ingrediente
Muschiulet porc 1,5 kg
Unt 100 g
Prune uscate 500 g
Vin rosu sec 250 ml
Scortisoara
Sare, piper
Amidon 2 lingurite
Ulei 50 ml
Mod de preparare
Prunele uscate se hidrateaza in vin rosu.
Jumatate din cantitatea de prune se toaca cubulete, iar cealalta jumatate se face pasta la blender.
Carnea se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se portioneaza si se condimenteaza.
Se prajesc in tigaia incinsa cu unt si ulei, apoi se scot si se pun intr-o tava.
In jiul ramas se adauga prunele tocate cubulete, se stinge cu vin si se lasa sa fiarba 4-5 minute.
Amidonul se dizolva in vin rosu si se adauga la sos.
La final se da gust si se toarna peste carnea din tava.
Tava cu carne se introduce in cuptor pentru 5 minute la 200 grade.