Ingrediente
1 muschiulet de porc (indicat ar fi sa alegem cel mai lung pe care il gasim la macelarie)
6-7 catei de usturoi
1 legatura de ceapa verde
6-7 felii de kaizer
sare
piper negru macinat
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita boia de ardei dulce
100 ml apa
100 ml vin alb
100 ml ulei
Pentru sosul de usturoi:
3 cartofi
5-6 catei de usturoi
sare si piper
30 ml ulei de masline /cub de unt
Mod
Taiem muschiuletul in 3 fasii subtiri, pe lungime, lasand un capat netaiat.
De la acesta incepem sa impletim urmand sa prindem cu o scobitoare la final.
Condimentam cu sare si piper inainte sa incepem impletirea.
Impanam muschiuletul cu bucatelele de kaizer, fire de ceapa si usturoi, apoi presaram cimbru uscat si boia de ardei. Punem muschiuletul impletit intr-un vas termorezistent.
Amestecam apa, uleiul si vinul pe care le turnam in vas si il introducem la cuptor (200grade C) timp de 30 minute, acoperit cu staniol, apoi descoperim vasul si-l lasam sa se
Sosul de usturoi
Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare.
Cand furculita intra usor in cartof, se scot, se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja.
Usturoiul se toaca marunt si se amesteca cu ulei de masline pana obtinem o pasta.
Aceasta pasta se amesteca impreuna cu cartofii pisati.
Se potriveste gustul de sare si piper si obtinem un piure moale si pufos.
Se serveste alaturi de friptura fierbinte!