Musk permite utilizatorilor să voteze revenirea lui Trump pe Twitter?

Author: Bogdan Frațilă
Actualizat: 19 aug 2023, 00:35

Un sondaj a fost lansat pe Twitter încă de aseară: Se poate întoarce fostul președinte Trump pe platforma de socializare? Însuși șeful companiei face apel la vot!

Sursa: PixaBay

Un sondaj a fost lansat pe Twitter încă de aseară: Se poate întoarce fostul președinte Trump pe platforma de socializare? Seful companiei face apel la vot!

Un sondaj a fost lansat pe Twitter încă de aseară: Se poate întoarce fostul președinte Trump pe platforma de socializare? Însuși șeful companiei face apel la vot.

Donald Trump nu a mai fost pe Twitter din ianuarie 2021. Fostul președinte a fost interzis pe platforma de socializare pentru că a încălcat în mod repetat liniile directoare ale Twitter. Acum, noul șef al companiei, Elon Musik, permite utilizatorilor să voteze dacă contul lui Trump ar trebui restaurat.

Inca o decizie pentru publicitate?

Miliardarul din domeniul tehnologiei a lansat sondajul, care va dura 24 de ore, sâmbătă seara, printr-un tweet. "Vox populi, vox dei" (Vocea poporului (este) vocea lui Dumnezeu), a scris Musk.

Expulzarea lui Trump a fost pecetluită la 6 ianuarie 2021. În acea zi, el și-a exprimat compasiunea față de susținătorii săi care au luat cu asalt Capitoliul din Washington.

Trump a alimentat false așteptări în rândul susținătorilor săi că vicepreședintele Mike Pence ar putea refuza să confirme alegerea lui Joe Biden în acea zi.

Chiar și în timpul atacului, Trump a scris pe Twitter că Pence nu a avut curajul să facă ceea ce trebuie. Ulterior, oamenii din mulțime au scandat: "Spânzurați-l pe Mike Pence!". Twitter a considerat comportamentul lui Trump din acea zi ca fiind un apel la violență și i-a suspendat permanent contul, întrucât nu era la prima abatere.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Decizie controversata?

Până la preluarea Twitter de către Musk, directorii Twitter au spus întotdeauna că nu există nicio cale de întoarcere a fostului președinte. Pe de altă parte, Musk, care cel mai recent și-a mărturisit sprijinul pentru pozițiile politice republicane ale lui Trump, a declarat cu câteva luni în urmă că nu crede că serviciul ar trebui să aibă interdicții pe viață.

De asemenea, el l-a menționat în mod special pe Trump. Ulterior, însă, Musk a anunțat că va fi format un consiliu care se va ocupa de conținutul controversat înainte de a restabili conturile semnificative. Nu este clar dacă va folosi acum rezultatul sondajului ca pe o oportunitate de a-i oferi lui Trump o revenire mai rapidă. Fostul președinte însuși a declarat în repetate rânduri că nu dorește să revină pe Twitter.
Îi place mult mai mult pe propria lui copie de pe Twitter, Truth Social. Cu toate acestea, Trump a avut cândva peste 80 de milioane de urmăritori pe Twitter- pe Truth Social sunt doar câteva milioane. Facebook, unde Trump a fost de asemenea interzis din ianuarie 2021, intenționează să decidă în ianuarie anul viitor dacă fostului președinte i s-ar putea oferi o revenire.

In prezent, Twitter se pare ca este inconjurat de controverse iar ultima decizie a lui Musk nu pare sa indrepte imaginea Twitter catre una mai stabila.

De cand a cumparat platforma, Musk a fost intampinat de o reactie puternica, adversa a publicului fata de majoritatea deciziilor facute de acesta. Poate ca Musk spera sa castige sustinere din partea fanilor Donald Trump cu ultimul sondaj, cu toate ca vocile cele mai puternice de pe internet par a fi mai revoltate de ideea de reintoarcere a fostului presedinte american.

Citește și: Războiul cipurilor! Cine castiga intre SUA vs China în acest domeniu?

Citește și: Elon Musk apără concedierile la Twitter! Ce a spus presedintele SUA?

Citește și: Motivul pentru care sateliții lui Elon Musk au apărut pe cer, în România

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.