In imagine, este fructul din care se obtin nucile de caju, printre cele mai delicioase din lume. Insa putini stiu cum arata ele in stare naturala, pentru ca nu se vand niciodata neprocesate. De ce? Pot fi letale pentru cei care nu stiu sa le manevreze.
Planta de caju este inrudita cu iedera otravitoare (Toxicodendron radicans), o planta care irita pielea si provoaca alergii prin simpla atingere. Ca si varul indepartat, planta de caju are un astfel de mecanism de aparare: exista un strat uleios, toxic, intre fruct si samanta iar inghitirea acestuia poate omora un om.
Semintele de caju sunt indepartate de fruct imediat dupa culegere, de oameni care stiu sa faca asta, indepartand astfel orice pericol inainte ca semintele sa fie expediate catre supermarketuri din intreaga lume!
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
"Un prieten mi-a dat un fruct de caju si am facut prostia