„E prima dată când ajung sus” Dan Negru, mesaj dintr-un loc deosebit din România despre care puțini oameni știu

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 13 mar 2024, 12:13

Dan Negru se află în aceste momente într-un loc deosebit, situat în capitala Moldovei. Acesta a mărturisit că nu a mai fost niciodată într-un asemenea loc.

Dan Negru se află în Iași, capitala Moldovei cu o istorie bogată. Nu de puține ori prezentatorul TV a mărturisit că este îndrăgostit de acest oraș și mereu revine cu drag.

Dan Negru a plecat într-un loc deosebit

Aflat chiar în fața Palatului Culturii, Dan Negru a transmis un mesaj pe rețelele sociale. Vedeta Kanal D a mărturisit că, la sfatul unor prieteni de la o firmă cunoscută de ceasuri, a urcat pentru prima dată în turnul Paaltului Culturii, unde se află celebrul ceas care cântă la anumite ore, timp de 42 de secunde, Hora

Unirii.

Citește și: Dan Negru, prima reacție în cazul Simonei Halep! Prezentatorul a publicat o fotografie de colecție alături de Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Gică Hagi!

„Din turnul ăsta se aude Hora Unirii. Când ajung pe aici și când pot, mă opresc să aud la oră exactă cum cântă ceasul din turnul Palatului Culturii, Hora Unirii.

Știu Iașiul de mulți ani, dar culmea, până azi n-am fost niciodată sus în turn să văd ceasul din Palatul Culturii. La ceasuri se pricep cel mai bine prietenii mei de la o companie care aduce ceasuri de top în România, ceasuri de pus pe mână, nu în turnurile clădirilor.

Ei mi-au sugerat să ajung aici. Uite, ăsta e locul unde e mecanismul ceasului din Palatul Culturii, turnul Palatului Culturii din Iași.

E liniște aici.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Mecanismul ceasului e cel original, produs în Germania, la Hamburg și montat cu puțin înainte de inaugurarea Palatului.

Uite așa se vede Iașiul de sus, din turnul Palatului Culturii. Mecanismul ceasului se încarcă automat la fiecare 12 ore. Turnul are 3 cadrane, 3 ceasuri decorate cu vitralii pe care sunt redate semnele zodiacale. Orologiul ăsta bate sfertul de oră și la fix, mecanismul cântă Hora Unirii timp de 42 de secunde.

N-am fost niciodată aici. De 99 de ani ceasul ăsta merge neîntrerupt,” a

declarat Dan Negru, pe pagina sa de Instagram.

Citește și: „A murit”. Dan Negru i-a anunțat moartea pe o rețea socială. România a pierdut o mare valoare

În acest context, Dan Negru a punctat și adevărata valoare a timpului, constatând faptul că cei mai mulți dintre noi pierdem mare parte din timp și uităm cât de scurt este.

„E prima dată când ajung sus în turn! De 99 ani ceasul ăsta ne arată ca timpul nu-i puțin dar îl pierdem noi degeaba,” a mai scris prezentatorul TV.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)