Nae Caranfil despre "Closer to the Moon": "Pentru un "autor de film" a lucra in paradigma americana e frustrant!"

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 18:54

"Closer to the Moon" este cel mai asteptat film al regizorului Nae Caranfil, iar in Romania se lanseaza pe 7 martie.

Regizorul roman a dezvaluit la "Teo Show" cum a lucrat la acest film in sistem american. Pentru un "autor de film", cum ma consider, a lucra in paradigma americana e frustrant. Daca nu esti Spielberg, Scorsese sau alt regizor de box office, nu ai parte de ceea ce se cheama “the final cut”. Prin contract, producatorul care investeste in film banii unor persoane private si al carui principal job e sa-i restituie din exploatarea filmului, are dreptul ultimului cuvant in privinta aspectului artistic final al filmului.



##VIDEO104843##Regizorul a dezvaluit ca in film trebuia sa joace si actrita Uma Thurman, care acceptase rolul, insa pana la urma s-a razgandit. A existat o lista intreaga de actrite abordate. Unele au zis "pass" in cunostinta de cauza, altele in necunostinta de cauza, adica necitind scenariul din diverse motive. Uma Thurman, care a fost penultima optiune, a acceptat rolul, ne-am bucurat cu totii, insa ulterior, pe neasteptate, s-a razgandit.
Motivele nu le stim foarte clar, dar banuim ca provin din faptul ca a petrece opt saptamani in Romania cu doi copii care urmau sa mearga la scoala in anul respectiv i-ar fi putut parea putin peste mana.


Filmul a avut premiera mondiala in 2013 la New York in cadrul Festivalului Making Waves. Actiunea lungmetrajului se petrece in vara anului 1959, in Bucuresti. intr-o dimineata a lunii august, cinci prieteni (tovarasi) mascati si inarmati pana in dinti ataca masina Bancii Nationale si fura toti banii, echivalentul a 1 milion de dolari dar in lei.
Un jaf spectaculos in plina zi si trecatori care asista mirati si neputinciosi. Nae Caranfil propune propria sa dezlegare a misterului ce planeaza si azi asupra acestei poveşti adevarate, intr-un film comic si tragic deopotriva, realizat in limba engleza, cu o distributie internationala de prestigiu.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.