Napolitane

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:58

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Varianta 1

Ingrediente


1 pachet foi de napolitana
300 g nuca macinata
200 g zahar
200 ml apa
2 linguri cacao
200 g margarina
2 linguri rom
250 g gem caise


Mod de preparare

Se pune la fiert apa si zaharul si se fierbe pana capata consistenta unui sirop.
Se adauga nucile macinate si se mai fierbe 2-3 minute, amestecand mereu.

Se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca, apoi se adauga margarina frecata spuma, romul, gemul si cacao, amestecand bine.
Se ung foile de napolitana cu aceasta compozitie, deasupra se pune un tocator si niste greutati pentru a se lega bine prajitura pana se raceste complet.


Varianta 2

Ingrediente

1 pac foi napolitana
500 g margarina
200 ml apa
4 linguri cacao
350 g zahar
4 linguri faina


Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu
cacaua si, treptat, apa.
Se adauga margarina taiata in bucati si se pune totul pe foc. Se lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se da focul mic.
Se amesteca faina cu apa si se adauga cremei de cacao. Se lasa crema pe foc pana se ingroasa, amestecand energic.
Daca totusi se formeaza cocoloase de faina, se trece crema printr-o sita, ajutandu-va de o spatula/ lingura de lemn.

Se lasa apoi sa se raceasca si se umplu foile de napolitana.


 

Taguri: