Narcisa Suciu, o viață marcată de tragedii. De la o copilărie tristă la o carieră plină, cu premii muzicale

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 14 apr 2024, 00:25

Narcisa Suciu

Sursa: https://www.facebook.com/narcisa.suciu

Narcisa Suciu este una dintre cele mai apreciate și cunoscute artiste din România.

Artista și-a pierdut ambii părinți pe când era adolescentă și a rămas gravidă de tânără. Deși lucrurile acestea au marcat-o, a reușit să își ia viața în propriile mâni și a ajuns să devină una dintre cei mai cunoscuți artiști ai României.

Narcisa Suciu – copilărie marcată de tragedii

Narcisa Suciu este o cântăreață, compozitoare și textieră româncă născută pe data de 27 ianuarie 1975 în Baia Mare.

Aceasta a reușit să își facă un nume în industria muzicală prin talentul său, dar și vocea sa inconfundabilă.

Aceasta s-a născut și a crescut într-o familie modestă din Baia Mare. Încă de la o vârstă fragedă, aceasta a arătat o pasiune pentru muzică și a început să cânte la vârsta de șase ani.

 În adolescență, a început să scrie și să compună propriile piese, iar talentul său muzical a fost recunoscut de familia și prietenii săi.

După ce a terminat liceul, Narcisa a început să urmeze o carieră în muzică, înscriindu-se la o școală de muzică locală. Aici, și-a dezvoltat abilitățile muzicale și a început să cânte în diverse locuri din oraș. În curând, a reușit să cucerească inimile publicului local și să devină o prezență constantă în scena muzicală din Baia Mare.

Citește și: Denise Rifai, mărturisiri tulburătoare la podcastul "#TeAscult”, realizat de Ilinca Vandici

Din păcate viața ei nu a fost una roz, la doar 17 ani și-a pierdut mama, iar 7 ani mai târziu și tatăl ei a decedat.

După ce mama acesteia a decedat, Narcisa a decis și a refuzat ca tatăl ei să își refacă viața și chiar și astăzi, vedeta se învinovățește pentru acest lucru.

„ Părinții mei s-au dus destul de devreme. Mama mea a murit când eu aveam 17 ani și ea avea 51, iar pe tata l-am pierdut când aveam 24 de ani.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cancer. Este cuvântul care pe vremea aia era o condamnare la moarte. Sunt zile în care nu îmi amintesc cum îi suna vocea. Sunt zile în care nu îmi amintesc cum arăta. Țin minte că avea niște zile în care se simțea rău, dar altfel dormea extrem de puțin, ea avea 4 copii.

Se culca ultima și se trezea prima. Era foarte harnică.”a spus aceasta Narcisa.

Narcisa Suciu -  o carieră muzicală de succes

Narcisa Suciu a absolvit Liceul Mihai Eminescu din Baia Mare, secția Franceză-Engleză. Între anii 1992-1995 urmează cursurile Facultății de Music-Hall din cadrul Universității Ecologice din București. Între anii 2005-2007 urmează cursurile Facultății de Științe Politice secția Comunicare și PR din cadrul UBB Cluj Napoca.

Narcisa Suciu și-a început cariera muzicală în anii '90, când a început să cânte în diverse cluburi și baruri din Baia Mare. În 1995, a lansat primul său album, intitulat "Femeie liberă", care a fost bine primit de public și de critici.

În anii următori, Narcisa a continuat să își dezvolte cariera și a lansat mai multe albume de succes, printre care "Inima mea", "Îngerul meu", "Dincolo de aparențe" și "Narcisa". Acestea au fost apreciate de publicul larg și de criticii de specialitate, iar unele dintre piesele sale au devenit hituri în România.

Citește și: „Era ca și cum stăteam cu un străin, în casă”. Dana Săvuică, adevăratul motiv care a dus la divorțul de fostul soț

Pe lângă cariera sa solo, Narcisa a colaborat și cu alți artiști de renume, inclusiv cu trupa de rock Cargo și cu cântărețul Ștefan Bănică Jr. Ea a fost, de asemenea, invitată să cânte la diverse evenimente și festivaluri din România și din străinătate.

Muzica Narcisei Suciu este o combinație de genuri diferite, inclusiv pop, rock și folclor. Ea își compune și scrie propriile piese, iar versurile sale sunt adesea personale și pline de emoție.

În ceea ce privește influențele sale muzicale, Narcisa a afirmat că a fost inspirată de artiști precum Bonnie Tyler, Tina Turner și Celine Dion. De asemenea, ea a fost influențată de muzica tradițională românească și de folclorul din regiunea Maramureșului.

Sursă: wowbiz.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.