NARCISISM sau PARANOIA? Femeile se uita in oglinda de CEL PUTIN 8 ORI pe zi! Vezi de ce

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:06

Data urmatoare cand o femeie se uita indelung in ochelarii tai de soare nu fi sigur ca te va intreba de unde i-ai cumparat.

Si daca priveste intens la ecranul smartphone-ului ei s-ar putea ca nu mesajele sa fie cele care o intereseaza, ci felul in care arata.

 

Cercetatorii au descoprit ca femeile se uita la chipul lor in medie de 8 ori pe zi si ca nu ezita sa foloseasca ecranele telefoanelor sau reflexiile din ochelarii de soare pentru a se asigura ca arata perfect.

 

Alte variante utilizate pentru verificarea lookului sunt geamurile magazinelor si chiar oglinzile masinilor.

 

Una din zece femei a recunoscut ca nu poate trece pe langa o masina fara sa arunce macar o privire prin care sa-si verifice machiajul sau parul.

 

10% dintre cele care au participat la studiu au spus ca se uita intr-o oglinda compacta de cel putin zece ori intr-o zi iar jumatate dintre acestea spun ca nu ar iesi din casa fara a-si lua un astfel de accesoriu in geanta.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

In ciuda rezultatelor, trei sferturi dintre participante au declarat ca urasc sa se priveasca in oglinda iar 39% sustin ca acest lucru le afecteaza increderea in propria persoana.

 

Studiul, realizat de Simple Skincare, mai arata ca patru din zece femei cred ca arata mai bine sau mai rau in functie de tipul de oglinda in care se privesc.

 

Potrivit doctorului Christine Bundy, nici narcisismul si nici paranoia nu sunt motivele pentru care femeile se privesc atat de des in oglinda.

 

"Multe femei au o viata foarte activa si se afla in permanenta in miscare.

De aceea, faptul ca se uita in oglinda pentru a se asigura ca arata bine este perfect natural. Daca ai un job in care trebuie sa fii prezentabila si ingrijita atunci este important sa-ti verific lookul din cand in cand pentru a-ti creste increderea in propria persoana", spune doctorul.

 

Studiul realizat pe 2.000 de femei mai arata ca una din zece reprezentante ale sexului frumos isi retuseaza machiajul de cel putin 3 ori pe zi in timp ce una din cinci isi rearanjeaza parul de mai mult de 4 ori pe zi.