Nașterea Maicii Domnului 2023. Ce este interzis să faci în această zi?

Author: Bianca Vidoi

Biserica Ortodoxă prăznuiește în fiecare an, la data de 8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică

Sursa: freepik

Nașterea Maicii Domnului 2023. Biserica Ortodoxă prăznuiește în fiecare an, la data de 8 septembrie, Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.

Nașterea Maicii Domnului 2023. Sfânta Maria Mică, așa cum mai este cunoscută în popor această sărbătoare, este celebrată de credincioși la data de 8 septembrie, iar aceștia țin întotdeauna cont de activitățile ce sunt interzise în această zi sfântă. Iată ce este interzis să faci în această zi.

Citește și: Nașterea Maicii Domnului 2023- sărbătoare cu cruce roșie. Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică

Ce este interzis să faci în această zi?

În funcție de regiunile din țară, credincioșii au diferite superstiții când vine vorba de Nașterea Maicii Domnului și ce nu trebuie să facă în această zi sfântă, iar una dintre cele mai întâlnite superstiții face referire la foc. Se spune că în această si sfântă nu este bine să aprinzi focul în casă, deoarece astfel vei aduce ghinionul și boala în căminul tău. 

Există superstiții și legate de ziua de dinainte de această sărbătoare, mai exact ziua de 7 septembrie, în care se spune că cei care lucrează vor avea ghinion, bărbații se vor lovi, iar femeilor li se va arde mâncarea. 

În ziua în care se celebrează Nașterea Maicii Domnului nu este bine să ne certăm cu persoanele din jurul nostru, iar dacă suntem conștienți că cineva este supărat pe noi, atunci trebuie să rezolvăm această situație până când trece ziua sfântă de 8 septembrie.

Fetelor le este interzis în această zi să își taie părul și să îl arunce la gunoi. Scăldatul este o altă activitate interzisă, alături de dormit deoarece se spune că ne vom simți amorțiți tot anul, relatează ego.ro.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Sfânta Maria Mică 2023: Ce este bine să dai de pomană pe 8 septembrie?

Se spală de Nașterea Maicii Domnului?

Un nou an bisericesc a început la data de 1 septembrie, iar Nașterea Maicii Domnului este prima sărbătoare importantă din acest nou an, fiind celebrată la trei săptămâni de la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului care a avut loc pe 15 august. Gospodinele se întreabă de fiecare dată când este celebrată o sărbătoare importantă dacă au voie să spele, iar de Nașterea Maicii Domnului această activitate este interzisă, alături de măturat și cusut.

Ca în orice zi de sărbătoare, de Nașterea Maicii Domnului 2023 sunt interzise activitățile în gospodărie, astfel bărbații nu au voie să meșterească, iar femeile nu trebuie să spele în această zi sau să coasă, altfel se crede că vor atrage răul asupra lor, dar și a familiei lor. De altfel, nici muncile agricole nu sunt încurajate în această zi sfântă deoarece se crede că cei ce vor lucra pământurile astăzi vor avea parte de recolte blestemate și de vite bolnave.

Citește și: Calendar Ortodox Septembrie 2023: Sărbători cu cruce roșie și zile de post în luna lui Răpciune