Natura te ajută să îmbătrânești întinerești frumos

Author: Bianca Hriscu

Chiar putem întineri? În mare măsură, DA. Articulațiile mele pot redeveni flexibile și nedureroase, iar somnul lin poate reveni, la fel și puterea de muncă sau pofta de viață. Cum? Schimbând stilul de viață și luând medicamentele naturale potrivite și suficient de concentrate.

Avantajele vârstei a treia

Adesea pierdem din vedere că vârsta vine la pachet nu doar cu dezavantaje, ci și cu multă experiență, răbdare, capacitate de a alege corect. Există și persoane în vârstă copleșite de provocările de zi cu zi, de singurătate sau de problemele de sănătate. Dar și aici gândirea pozitivă contribuie substanțial la îmbunătățirea calității vieții. Și pentru că nu ajunge să gândim pozitiv, ci mai trebuie să și acționăm, să vedem cum putem face acest lucru.

De ce putem întineri

Vârsta la care majoritatea oamenilor sunt deja bunici este o perioadă care oferă mult timp liber. Și este important să nu renunțați la micile plăceri ale vieții, indiferent de vârstă. Iar motivele de bucurie zilnică, nu sunt atât de dependente de resursele financiare sau de ajutorul cuiva din exterior cât am putea crede. Bucuria produsă de o carte, o floare, o pasiune, un hobby este accesibilă tuturor. Ca stil de viață, trebuie să începem prin a face zilnic cel puțin 30 de minute de efort, fie el și mers, în aer liber, dar și mișcare acasă. Apoi, păstrați legătura cu prietenii și familia. Pe acest fundal, ingredientele pe care le oferă natura pot face mai multe decât vă așteptați.

Avantajele științei

Deși leacurile din plante sunt cunoscute și folosite de oameni încă din preistorie, evoluția științifică a făcut ca acestea să fie astăzi diferențiate și fundamentate. Pe baza celor mai recente descoperiri, au fost identificate formule esențializate și focalizate cu mare precizie către combaterea fiecărui tip de boală sau afecțiune.

Studiu de caz

Doamna Anica F. are 71 de ani, trei copii și cinci nepoți. După o viață de muncă și de grijă pentru familie, a decis ca la vârsta pensionării să se retragă la țară, în căsuța moștenită de la părinți. Din nefericire, doamna Anica și-a pierdut soțul încă înainte de vârsta pensionării. A traversat mulți ani de tristețe și însingurare, până în momentul în care i s-a născut primul nepot. Pentru ea, apariția unei noi vieți, sânge din sângele ei, a fost motivul care a făcut-o să dorească se bucure din nou de viață. Dar anii de singurătate suferința și renunțarea la așteptări lăsaseră deja sechele în sufletul și în trupul ei. Hipertensiunea arterială și efectele acesteia deveniseră dușmani aparent imbatabili. Durerile articulare o făceau să se miște din ce în ce mai greu și mai puțin. Până când...

Un nou început

În ziua în care nora ei, Eliza F., cea care îi născuse și primul nepot și cu care avea o relație foarte bună, deși de la distanță, a sunat-o să o întrebe dacă poate să aibă grijă de cel mic timp de o săptămână, doamna Anica a ezitat. Își dorea foarte mult, dar nu se simțea foarte bine fizic, și îi era teamă că nu va fi capabilă să aibă grijă de copilul în vârstă de 2 ani în deplină siguranță. Dar nu a precizat exact cât de gravă era situația în care se afla. Nora ei a simțit că este ceva în neregulă și nu a insistat. Fiul ei, Sebastian și soția lui, Eliza, își programaseră peste două luni prima săptămână de vacanță din ultimii 4 ani, pentru a-și aniversa căsătoria... Și nu aveau altă posibilitate de a pleca singuri, fără copil. Îl vor lua cu ei, atunci, a spus Eliza.

Doamna Anica încercase, în tot acest timp, să nu își împovăreze copiii cu problemele ei. Aveau și ei destule griji... Știa că nici ei nu au o viață ușoară și își amintea și de anii în care ea și soțul aveau copii mici și nu mai aveau aproape deloc timp pentru ei, pentru viața de cuplu. Așa că, a doua zi după această convorbire, a decis să își sune ea nora și să îi spună că, oricât de mult își iubește nepotul și ar dori să petreacă mai mult timp cu el, nu-i permite sănătatea. I-a spus tot adevărul despre starea ei de sănătate, pe care le-o ascunsese până atunci.

În dimineața celei de-a doua zile, Eliza s-a urcat în mașină și a vizitat-o. Și-a luat o zi liberă de la birou, a hrănit copilul, l-a așezat în scăunel, în mașină, și s-a dus să-și vadă soacra. Când i-a văzut, doamna Anica i-a îmbrățișat și a început să plângă. „Nu plânge”, i-a spus Eliza. „Nu renunța!”. Uite, ți-am adus ceva care cred că o să te ajute să te simți mai bine. Nu te mai gândi doar la noi, ai grijă și de tine. Oamenii de știință au identificat soluții naturale și eficiente pentru problemele tale. Te rog să le iei!”.

Doamna Anica a desfăcut cadoul frumos ambalat și a descoperit înăuntru mai multe produse pe care scrie TELOM-R. Nu știa ce sunt, dar avea încredere în Eliza, și le-a luat.

O lună mai târziu

După o lună în care a luat zi de zi suplimentele primite cadou, doamna Anica se simțea mult mai bine, mai sprintenă și mai tânără. Și analizele îi ieșiseră bine. Tensiunea scăzuse și durerile erau din ce în ce mai rare. A sunat-o pe Eliza să-i mulțumească. Tot atunci a aflat că vacanța încă nu fusese anulată. Dar și că un vecin al Elizei, un bun prieten în vârsta de 65 de ani, văduv și el, avea grijă de doi nepoți constant, dar se descurca destul de greu, având în vedere că trăia într-o garsonieră, fără alte posibilități alternative. Doamna Anica i-a invitat atunci pe toți să vină într-o vizită de weekend: Sebastian, Eliza, nepotul ei și vecinul cu cei doi nepoți. Era loc suficient pentru toți, în căsuța ei.

Doi ani mai târziu

Doamnei Eliza i s-au născut între timp alți patru nepoți, de la toți cei trei fii pe care îi are. Fostul vecin al Elizei și al lui Sebastian este acum actualul ei soț. Deși trăiesc amândoi la țară, cel puțin de două ori pe lună au casa plină de copii și nepoți. Ai tuturor! E bucurie mare! În rest, își trăiesc viața în liniște, respect și grijă unul față de altul și țin cont întotdeauna de sfaturile copiilor în ceea ce privește noile posibilități de a-și îmbunătăți sănătatea. Iată cum termenul de „bătrânețe” foarte fi foarte bine înlocuit cu „a treia tinerețe”!

Bucurați-vă de viață!